Britterna stänger – extremt pressad sjukvård

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tillkännager i ett tv-tal en stor nedstängning av England från och med onsdag.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson tillkännager i ett tv-tal en stor nedstängning av England från och med onsdag.
StorbritannienTT-AFP-Reuters

Dödstalen har ökat med 20 procent och sjukvården har 30 procents högre beläggning jämfört med för en vecka sedan.

Därför införs en ny nationell stängning i England, meddelar en pressad brittisk premiärminister i ett tv-sänt tal.

Annons

Annons

Annons

Annons

Vi måste därför gå in i en nationell nedstängning som är tillräckligt tuff för att bromsa den här varianten av coronaviruset, sade premiärminister Boris Johnson med hänvisning till nya mutation av viruset som misstänks ha högre grad av smittsamhet och som har fått fäste i Storbritannien.
Det innebär att regeringen återigen kommer att instruera er att stanna hemma.

De nya reglerna kommer att börja gälla från onsdagen och kommer att beröra omkring 56 miljoner människor i England.

Bland annat ska de engelska grundskolorna hållas stängda. Boris Johnson sade att regeringen hoppas kunna öppna dem igen i mitten av februari.

Alla som kan måste jobba hemifrån. Människor kommer dock att tillåtas lämna sina bostäder för att handla det absolut nödvändigaste samt för att motionera.

Tidigare under dagen meddelade Skottlands regionala regeringschef Nicola Sturgeon, att den brittiska riksdelen från och med midnatt och januari ut kommer att stänga ned samhället på samma sätt som gjordes i mars förra året.

Vi har beslutat att från och med midnatt och för återstoden av januari införa laglig skyldighet att stanna hemma, med undantag för om man har absolut nödvändiga skäl. Detta blir likt den stängning vi hade i mars förra året, säger hon till det regionala parlamentet.

På måndagen rapporterades 58 784 nya fall av bekräftad covid-19 i Storbritannien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons