A-
A+

Brittisk koreograf död - blev 35 år

Den brittiske dansaren och koreografen Liam Scarlett är död. Arkivbild.
Den brittiske dansaren och koreografen Liam Scarlett är död. Arkivbild.
DansTT

Den brittiske koreografen Liam Scarlett har avlidit, 35 år gammal, enligt uppgifter från hans familj.

Annons

Annons

Annons

Annons

Beskedet, som återges i brittiska och danska medier, kommer efter att Det Kongelige Teater i Köpenhamn meddelat att man ställer in Scarletts kommande uppsättning av "Frankenstein".

I det pressmeddelande som skickades ut i fredags meddelade teaterledningen att man blivit uppmärksammad på "oacceptabelt uppförande" från Liam Scarletts sida under en provtjänstgöring 2018 och 2019. Teaterledningen hade varit i kontakt med flera medarbetare och därefter tagit beslutet att ställa in uppsättningen, uppger danska TV2.

"Kränkande uppförande är oacceptabelt för Det Kongelige Teater, också från gästande konstnärer", sade teaterchefen Kasper Holten i pressmeddelandet.

Liam Scarlett kom till British Royal Ballet som dansare 2006 och övergick så småningom till att vara koreograf. Bland annat arbetade han med balettens nya uppsättning av "Svansjön". 2019 blev han dock avstängd efter anklagelser om sexuella överträdelser på baletten och på Royal Ballet School, uppger The Guardian. Den fristående utredning som gjordes friade honom dock från misstankarna men Liam Scarlett valde ändå i fjol att lämna baletten, enligt BBC.

The Guardian beskriver honom som tongivande i både brittisk och internationell balett det senaste årtiondet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?