A-
A+

Brittisk strömningstjänst lanseras i Sverige

Jeremy Irons, Anthony Andrews och Diana Quick i 'En förlorad värld'. Pressbild.
Jeremy Irons, Anthony Andrews och Diana Quick i "En förlorad värld". Pressbild.
TvTT

Den som gillar brittiska tv-klassiker som "Morden i Midsomer", "The office" och "En förlorad värld" får snart sitt lystmäte. Nu kommer strömningstjänsten Britbox till Sverige.

Annons

Annons

Den 28 april lanseras Britbox i Sverige och resten av Norden. Tjänsten startades 2017 och visar produktioner från de brittiska tv-kanalerna BBC och ITV.

I huvudsak kommer man att kunna se alla avsnitt av brittiska tv-klassiker som "Morden i Midsomer", "Line of duty" och "En förlorad värld", men man satsar också på att locka tittare med egenproducerat material.

Vi vill ha en stadig ström av det egenproducerade, säger Britbox internationella vd Reemah Sakaan under en presentation av tjänsten för Skandinavien.

Många bekanta serier

Britbox har sedan lanseringen kunnat ses i bland annat USA, Storbritannien, Australien och Sydafrika. Nu läggs alltså de fem nordiska länderna till, även om utbudet internationellt i vissa fall kan vara annorlunda än det är i England.

Kanalens katalog är mycket stor, och innehåller bland annat alla tidigare avsnitt av en mängd BBC- och ITV-serier. Många av de är gamla bekanta för svenska tv-tittare.

Annons

Annons

Nya produktioner

Vi börjar med det populära och välkända, som "Morden i Midsomer", "Poirot" och "The office", men vi håller samtidigt på med att i snabb takt producera originalmaterial, säger Reemah Sakaan och fortsätter:
Den första kommer redan nu i april, "Crime", baserad på en roman av Irvine Welsh. Vi håller på med "Stonehouse" med Keeley Hawes och Matthew Macfadyen och med "The thief, his wife and the canoe" med Eddie Marsan.

I Storbritannien kostar Britbox strax under 6 pund i månaden, motsvarande drygt 70 kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.