A-
A+

Brittiska hertiginnan Kate släpper fotobok

Hertiginnan av Cambridge, Kate, och hennes man prins William, i samband med ett besök på ett sjukhus i London, som markerade starten för fotoprojektet 'Hold still'.
Hertiginnan av Cambridge, Kate, och hennes man prins William, i samband med ett besök på ett sjukhus i London, som markerade starten för fotoprojektet "Hold still".
KulturTT-Reuters

Annons

Annons

Kate, hertiginna av Cambridge och gift med brittiska prins William, släpper en fotobok som kallas "Hold still: A portrait of our nation in 2020", tillsammans med National Portrait Gallery i London.

Hertiginnan började projektet tillsammans med National Portrait Gallery förra året, och uppmanade folk att skicka in foton som tagits under Storbritanniens första nedstängning till följd av pandemin.

Fler än 31 000 porträtt skickades in, och Kate satt i en jury som valde ut 100 av dem. Fotografierna har också ställts ut i 80 städer i landet, och kunnat betraktas i digitala utställningar.

"Jag ville använda fotografiets kraft för att skapa en bestående dokumentation av vad vi alla upplevt", säger hon i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!