A-
A+

Brittiska medier: Potter nära Chelsea

Graham Potter närmar sig Chelsea-jobbet, uppger flera brittiska nyhetsmedier. Arkivbild.
Graham Potter närmar sig Chelsea-jobbet, uppger flera brittiska nyhetsmedier. Arkivbild.
FotbollTT

Tidigare Östersundstränaren Graham Potter tar över Chelsea inom kort.

Det fastslår bland andra brittiska Sky Sports.

Annons

Annons

Två dagar efter att Chelsea sparkade Thomas Tuchel har Londonklubben hittat sin ersättare. Brightons Graham Potter tar över med omedelbar verkan. Det uppger ett flertal trovärdiga nyhetskällor.

Chelsea ska vara muntligen överens med Potter om ett långtidsavtal, meddelar Sky Sports. Transferjournalisten Fabrizio Romano menar att allt redan är klart och att det bara är en tidsfråga.

The Athletic skriver att processen är nära att slutföras och att, om allting går enligt plan, kommer kontrakten undertecknas i kväll. Alla parter ska vara överens om ett avtal där Chelsea aktiverar Potters utköpsklausul, som enligt ESPN ligger på nära 200 miljoner kronor.

Potter förväntas närvara på Chelseas träningsanläggning Cobham senare i dag och tros vara redo att debutera som Chelsea-tränare mot Fulham på lördag.

Graham Potter är ett välbekant namn hos många svenska fotbollssupportrar efter sina år i Östersund. Där förde han upp klubben från fjärdedivisionen till allsvenskan och senare slutspel i Europa League.

Efter succén i Jämtland har Potter gått vidare med att träna Swansea och senast Brighton, som slutade nia i ligan i fjol.

Skulle Potters förmodade övergång till Chelsea kollapsa är tidigare Tottenhamtränaren Mauricio Pochettino ett av reservalternativen, uppger The Athletic.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.