A-
A+

Brobygge inleds trots risk för tunnelbanekaos

Tunnelbanan mellan Gamla stan och Slussen i Stockholm. Arkivbild.
Tunnelbanan mellan Gamla stan och Slussen i Stockholm. Arkivbild.
TrafikTT

Delar av tunnelbanetrafiken stängs av i fyra dagar sedan Stockholm stad meddelat att man går vidare med planerna på att bygga en ny gång- och cykelbana vid Slussen.

Annons

Storstockholms Lokaltrafik (SL) skriver i ett pressmeddelande att alla tunnelbanetåg över Söderströmsbron stoppas mellan den 22 och 25 september.

SL uppger att omkring 45 000 tunnelbaneresenärer i timmen passerar bron mellan Slussen och Gamla stan i rusningstrafik.

Vi hade förutsatt att Stockholm stad skulle avbryta arbetet med tanke på den dialog som vi haft tillsammans. Nu inväntar vi vad det här innebär. Går man vidare med det här arbetet utan våra tillstånd så måste vi vidta åtgärder, sade SL:s presschef Andreas Strömberg tidigare under onsdagen till TT.
Om inte vi kan garantera säkerheten för våra resenärer och personal måste vi stänga trafiken åtminstone under tiden som arbetet pågår.

I pressmeddelandet framgår inte exakt vilken trafik som påverkas, men Strömberg sade tidigare att han tror att en stängning av Söderströmsbron leder till att både röda och gröna tunnelbanelinjen stängs mellan Slussen och T-centralen.

Stockholm stad planerar att påla i vattnet bredvid tunnelbanan, vilket SL anser vara en osäker byggmetod. Metoden kan påverka spåret och i värsta fall kan det leda till rälsbrott och urspårningar, säger Strömberg.

Provpålning uppges påbörjas den 22 september.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.