A-
A+

Bröderna Ymer dubblade – men svensk förlust

Mikael Ymer tvingade Borna Coric till skiljeset men förlorade matchen i Davis Cup-mötet med Kroatien i Bologna. Tillsammans med brodern Elias föll Mikael sedan i dubbelmatchen.
Mikael Ymer tvingade Borna Coric till skiljeset men förlorade matchen i Davis Cup-mötet med Kroatien i Bologna. Tillsammans med brodern Elias föll Mikael sedan i dubbelmatchen.
TennisTT

Chansen att nå slutspelet i Malaga i november lever in i helgen för Davis Cup-landslaget.

Eller ska vi kalla det Lag Ymer?

Bröderna Elias och Mikael spelade varsin singel och dubbeln tillsammans i 1–2-förlusten mot Kroatien.

Annons

Annons

Italien återstår i gruppspelet i Bologna och svensk seger är troligen ett måste för att gå vidare. Den matchen spelas på söndag, den sista i gruppen och då alla förutsättningar ligger klara.

Bröderna Ymer får välbehövlig vila efter dagens ansträngningar. I synnerhet Mikael fick testa sin goda fysik.

För hans del var det en torsdag med väldigt mycket tennis.

Elias Ymer och André Göransson var det från början tänkta paret i den avslutande, avgörande dubbelmatchen mot världsparet Nikola Mektic och Mate Pavic. Men trots att han precis spelat den två timmar långa förlustmatchen mot Borna Coric klev Mikael Ymer in på sin brors sida.

Mektic och Pavic fick jobba för sin seger – 7–5, 6–3 – och såg till att Kroatien är med i fajten om att nå kvartsfinalspelet i november.

Precis som Sverige har Kroatien en seger efter två matcher och möter Argentina i sin sista match.

Slog Gojo i två raka

Elias Ymers inledande seger mot Borna Gojo med 6–2, 7–6 (7–2) lade en god grund åt Mikael inför mötet med Coric.

Vi är underdogs, men det är bara för oss att köra på, sade Elias och önskade brorsan lycka till.

Roger Federer, den schweiziske gentlemannen och en av tennishistoriens allra största, nådde dagen då punkt sattes för en enastående karriär. Den spann över nästan ett kvartssekel och framgångar blott ett fåtal nått eller lär nå.

På sociala medier tackade schweizaren för sig och de uppskattande, positiva kommentarerna rasslade in från världens alla hörn.

När Federer offentligt pensionerade sig och inläggen skrevs eller lästes hade Elias Ymer annat för sig i Bologna.

Han hade sitt racket i handen, snarare än mobiltelefonen. Ymers tennis hade gjort Federer glad. Svensken gick snabbt fram till 6–2 i första set via två servegenombrott.

Annons

Annons

Svajigt andra set

Men som så många andra sporter handlar tennis om att hålla en jämn, hög nivå. De toppar Ymer nådde i första set blev till vandringar i dalar i det andra. Borna Gojo bröt direkt och utnyttjade på nytt Ymers serveproblem när kroaten gick fram till 4–2.

Matchen vägde. Ymer tog sig samman, Borna svajade, vips tappade kroaten sin serve, Ymer höll sin och kvitterade till 4–4. Båda höll sina servar och tiebreak väntade.

Elias Ymer gick fram till 5–2, avrundade med två vunna bollar och fixade svensk ledning.

Det är inte enkelt. Det ser man i andra set i dag, säger Elias Ymer.

Coric, 26:a på världsrankningen, var klar favorit mot Mikael Ymer. Det visade kroaten också inledningsvis, när han tog hem första set med 6–4 utan större besvär.

Men Davis Cup är Davis Cup. Att spela för sitt land är en annan sak än att kuska runt på touren och enbart jobba som egen företagare.

Tvingade fram skiljeset

Via ett servegenombrott gick Ymer fram till 3–0, lyfte sitt spel, gjorde kroaten fundersam och tvingade fram ett skiljeset via 6–3. Mikael Ymer gav Coric en fajt, men kroaten släppte inte det grepp han fick efter ett snabbt break, vann avgörande set med 6–3 och kvitterade matchen till 1–1.

Efter en bländade svensk start i dubbelmatchen kom Nikola Mektic och Mate Pavic i gång, vann åtta raka bollar, kvitterade till 4–4 och vann det långa setet med 7–5.

Bröderna Ymer stretade på, hade sina lägen i andra, men Mektic/Pavic gick fram till 6–3 och seger.

Sverige vann sin inledningsmatch mot Argentina med 2–1 medan Kroatien förlorade mot Italien med 0–3.

Italien har kvar att möta både Argentina och Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.