Bronze och Lewandowski bäst i världen

Robert Lewandowski är världens bästa manliga fotbollsspelare. Arkivbild.
Robert Lewandowski är världens bästa manliga fotbollsspelare. Arkivbild.
FotbollTT

Robert Lewandowski och Lucy Bronze är världens bästa fotbollsspelare. Lewandowski slog Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, och Bronze är den första ytterbacken att vinna priset.

Annons

Annons

Annons

Annons

Robert Lewandowski är världens bästa manliga fotbollsspelare 2020. Den utmärkelsen fick Bayern München-spelaren på torsdagen från internationella fotbollsförbundet Fifa på galan "The Best". Det är första gången en polsk herrspelare vinner priset. Lewandowski vann före Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

Lucy Bronze utsågs på samma gala till världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Manchester City-spelaren och ytterbacken har spelat 81 landskamper för England, och tog hem priset framför Lyons Wendie Renard och Chelseas Pernille Harder.

Jag är otroligt tacksam, och om det är något året 2020 har lärt oss är det att vi ska vara tacksamma, säger Bronze i Fifas sändning.

Årets bästa kvinnliga tränare, Sarine Wiegmann, vann priset för sina framgångar med det nederländska landslaget. Wiegmann är klar för att ta över det engelska landslaget i september 2021.

Inga svenskar prisades på galan. Tottenhams koreanske anfallare Son Heung-Min vann Puskas-priset för årets snyggaste mål efter sin soloräd mot Burnley.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons