A-
A+

Brooklyn stoppar ovaccinerad Irving från spel

Kyrie Irving. Arkivbild.
Kyrie Irving. Arkivbild.
BasketTT-Reuters

Brooklyn Nets stoppar Kyrie Irving från alla matcher ända tills stjärnan har vaccinerat sig mot covid-19. Det meddelar NBA-klubben med en vecka kvar till säsongspremiären.

Annons

Annons

"Med tanke på hur situationen har utvecklat sig och efter grundliga överläggningar, har vi bestämt att Kyrie Irving inte kommer att spela eller träna med laget innan han är berättigad att vara med fullt ut", säger Brooklyns general manager Sean Marks i ett pressmeddelande.

29-årige Irving har emotsatt sig att vaccinera sig, trots att det i New York krävs för att han ska kunna träna och spela med laget på hemmaplan. Liknande regler finns också i San Francisco och ska även införas i Los Angeles.

"Kyrie har gjort ett personligt val, och vi respekterar hans individuella rätt att välja. Just nu gör det valet att han inte kan vara en del av laget på heltid, och vi kommer inte låta någon i laget vara med på deltid", säger Marks.

Irvings ställningstagande kan kosta honom många miljoner. Hans lön den här säsongen uppgår till cirka 300 miljoner kronor och Brooklyn tänker inte betala honom för de hemmamatcher där han inte är uttagningsbar.

Klubben säger också att beslutet att stoppa Irving inte ska ses som att en trejd är på gång. Brooklyn säger i stället att man skulle "välkomna Kyrie tillbaka med öppna armar... under andra omständigheter".

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.