A-
A+

Brunnslock lossnade – F1-träning bröts

Ferrari-föraren Carlos Sainz inspekterar sin skadade bil.
Ferrari-föraren Carlos Sainz inspekterar sin skadade bil.
Formel 1TT-AP-AFP

Formel 1-helgen i Las Vegas startade med en arrangörsskandal.

Den första träningen bröts sedan Ferrariföraren Carlos Sainz kört på ett löst brunnslock.

Det är fullständigt oacceptabelt att inte ha koll på de här bitarna, säger Viaplays expert Janne Blomqvist i sändningen.

Det var i början av träningen som Sainz körde på ett brunnslock och fick skador på frontsidan av bilen.

Direkt efter kom den röda flaggan upp och senare meddelade Internationella bilsportsförbundet, Fia, att träningen bryts.

Andra träningen försenad

Enligt Fia har även Alpine-föraren Esteban Ocons bil skadats efter att ha kört på brunnslocket.

"Efter att ha genomfört en inspektion kan vi konstatera att det var ett brunnslock som hade gått sönder. Vi måste ni kontrollera alla andra brunnslock och det kommer ta tid. Vi kommer att diskutera om hur lång tid det kommer att ta och sedan kommer vi att meddela eventuella schemaändringar", skriver Fia i ett uttalande.

Den första träningen drog i gång tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid, innan den bröts. Andra träningen, som skulle ha inletts runt klockan 09 svensk tid försenades och kom i gång först vid klockan 11.

Det är fullständigt oacceptabelt att inte ha koll på de här bitarna. I Monaco har man också råkat ut för liknande. Det sitter hur många människor framför tv:n och på plats för att se det här. Biljettpriserna är skyhöga, det är för dåligt, säger Viaplays expert Janne Blomqvist i kanalens tv-sändning.

Verstappen kritisk

GP-loppet arrangeras i Las Vegas för första gången sedan 1982. F1 har genom åren försökt slå sig in i den amerikanska marknaden för konkurrera med Indycar och Nascar. Helgens lopp har kritiserats för att vara ett "kändistätt jippo". Max Verstappen, som redan säkrat VM-segern, menade att showen i Vegas är "99 procent show och 1 procent idrottsevenemang".

Jag fylls inte av några stora känslor om jag ska vara ärlig, sade den nederländske mästaren inför helgens lopp.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.