A-
A+

Brynäs förlorade måstematchen – kval väntar

Simon Bertilsson och Brynäs förlorade viktiga matchen mot Färjestad. Arkivbild.
Simon Bertilsson och Brynäs förlorade viktiga matchen mot Färjestad. Arkivbild.
IshockeyTT

Brynäs hade en sista chans att tvinga fram ett avgörande mot Oskarshamn. Men man tog inte chansen och efter torsdagens 1–4-förlust hemma mot Färjestad väntar negativt kvalspel.

Besviken! Jag är så väldigt besviken på hur det blev. Vi hade behövt minst en poäng men tog inga. Det är skittungt, säger Brynäsbacken Simon Bertilsson till TT.

Annons

Annons

Förutsättningarna var glasklara för Brynäs i grundseriens näst sista omgång.

Gävlelaget behövde minst en poäng för att kunna passera Oskarshamn i SHL-tabellen när de båda lagen möts i grundseriens sista match i helgen.

"Måste vinna matcher"

Brynäs står visserligen på 57 poäng och Oskarshamn på 60 inför ödesmötet men även om Brynäs tar en trepoängsvinst på lördag så har Oskarshamn en 22-måls bättre målskillnad att luta sig emot. Något som med största sannolikhet räddar SHL-kontraktet medan Brynäs redan nu har börjat ladda om för play out där ett av de två SHL-lagen åker ur.

Det är bäst av sju mot HV71 som gäller nu så vi måste upp, vi måste vinna matcher. Jag tycker att vi har spelat bra men vi har ändå inte vunnit och nu står vi här, konstaterar Simon Bertilsson bedrövat.

TT: Det har gått emot i ett halvår, hur tänder man om på några dagar?

Man tänder om för att Brynäs är klubben i mitt hjärta så man vill inget hellre än att lösa det här. Sedan kommer vi att möta en klubb som har gått lika tungt som oss så det gäller att vara det starkaste laget i den här matchserien som kommer.

Att förändra spelet helt på några dagar låter sig såklart inte göras men Brynäs måste göra färre små misstag, analyserar både Bertilsson och klubbens tränare Peter Andersson.

Färjestads 2–1-mål sker för lättvindigt. Vi har pucken under kontroll i anfallszon, tar den åt fel håll, tappar den och sedan ställer vi till det för oss själva i egen zon. Sedan har vi det jobbigt. Vi gjorde ett mål i förra matchen och ett mål nu. Då är det jäkligt svårt att vinna matcher, säger Brynästränaren.

Simon Bertilsson fyller i:

Vi måste göra färre misstag. De har varit vår akilleshäl i år. Vi åker dit väldigt hårt på individuella misstag.

Annons

Annons

HV71 på tisdag

Den sju matcher långa play out som väntar inleds med två matcher i Gävle under tisdag och fredag kommande vecka.

Vi behöver bli bättre runt motståndarmålen, skapa mer där. Ett tag var vi bra på det i serien, vi gjorde många mål och skapade mycket men vi är för mycket på utsidan nu, säger Peter Andersson.

Hur han och laget mår är lätt att förstå. Tomheten i gonen, det inåtvända kroppsspråket och sorgen i rösterna talar för sig självt.

TT: Simon, har du tänkt tanken att ni verkligen kan åka ur SHL nu?

Nej. Det kan jag inte. Det är inget jag vill spekulera i heller. Självklart vill vi inget hellre och ska heller inget annat än att klara detta (SHL-kontraktet). Vi har en riktigt bra grupp som jobbar för varandra. Det får vi visa nu, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!