A-
A+

Brynäs hänger kvar i SHL: "Enorm lättnad"

Glädje i Brynäs efter att klubben säkrat fortsatt SHL-spel.
Glädje i Brynäs efter att klubben säkrat fortsatt SHL-spel.
IshockeyTT

Efter fem minuter och 29 sekunder av den första förlängningsperioden säkrade Brynäsforwarden Oula Palve ett nytt SHL-kontrakt för Gävleklubben med en retur rätt upp i nättaket. På andra sidan stod Samuel Ersson och kunde äntligen andas ut.

Annons

Annons

Annons

Annons

Fy fan alltså. Jag har levt med ångest ett tag. Nu är det bara en enorm lättnad och det tror jag att de flesta känner. Det har varit några jobbiga månader, säger Brynäsmålvakten.

Det stod 3–1 i matcher till Brynäs fördel inför söndagens femte match i SHL:s "playout" och efter dramatik under ordinarie speltid och ett hyfsat snabbt avgörande vrålade Brynässpelarna av lycka nere i omklädningsrummet så att det hördes tydligt och klart även uppe på etage fyra i stora ERP Monitor Arena.

Samtidigt satt knäckta spelare i HV71 bakom två stängda dörrar och försökte förstå vad som hade hänt.

Jag förstår och lider med dem. Jag vet själv hur jag har mått och känt under den här tiden. Det är fan inte kul. Det här är två klubbar som betyder oerhört mycket för många, både runt om och för spelarna. Det är många som har växt upp här i Gävle och som har spelat länge i Brynäs och det är samma i HV. Det är många killar som har klubben i sitt hjärta, säger Samuel Ersson till TT och tillägger:
Hockey kan vara väldigt kul men också för jävligt. Nu ska vi fira, sedan ska jag sova ut. Jag har inte sovit på ett halvår.

"Många tvivlade"

Den unge Brynäsmålvakten berättar hur tränarbytet efter den sista grundseriematchen fick de mentala låsningarna i laget att släppa och hur laget till slut kom samman som en grupp.

Ett möte med hela laget, där alla satt i ring och talade ut och där de nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman lade fram sina tankar, löste knutarna hos laget som haft en enda lång uppförsbacke sedan säsongen startade.

Den nya tränarduon var dock inga säkra kort. Det var tvärtom många som med stor skepsis noterade att Brynäs tog in två mycket rutinerade spelare som dock saknade tränarerfarenhet på den här nivån:

Jag vet att många tvivlade men det gjorde inte vi själva. Vi visste vad vi skulle göra och att vi skulle göra ett ödmjukt och bra jobb, säger Josef Boumedienne till TT efter sin fem matcher korta karriär som huvudtränare i SHL och Brynäs.

Annons

Annons

"Underbart"

Om han blir kvar i klubben som tränare eller sportchef, vilket det har spekulerats om, vill han inte prata om nu. Den här söndagskvällen var det annat som snurrade i huvudet på Boumedienne som dock missade segermålet då han stod och pratade med några spelare:

Men det var underbart! Vad ska man säga liksom? Det är omtumlande och en lättnad men jag känner samtidigt för HV71. Det är ovärdigt att något lag ska behöva åka ur ett sådant här år.

TT: Vad betyder det säkrade kontraktet för Brynäs?

Allt! Det betyder ju allt. Att åka ner till hockeyallsvenskan är otroligt svårt för en sån här klubb, så det betyder jättemycket.

TT: Hur ska ni fira?

Ingen aning men vi får väl hänga i omklädningsrummet, man får ju inte vara på krogen. Klockan är ju efter 20 nu.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?