A-
A+

Brynäs stjärnduo nära comeback

Brynäs Patrik Berglund. Arkivbild.
Brynäs Patrik Berglund. Arkivbild.
IshockeyTT

Förlust i den tredje matchen i nedflyttningskvalet – men till det fjärde mötet med HV71 kan eventuellt Brynäs få dubbla stjärnförstärkningar.

Patrik Berglund och Niclas Andersén är tillbaka på is.

Jag vet inte om han kommer att spela match fyra, det beror helt och hållet på vad vi har för andra skavanker, säger tränaren Josef Boumedienne till Gefle Dagblad om Berglund.

Annons

Annons

Annons

Annons

32-årige Patrik Berglund har inte spelat för Brynäs sedan den 18 mars. Den 31 mars gick klubben ut med att han smittats av covid-19. Men på tisdagen var den NHL-meriterade stjärnan – som var klubbens största värvning inför säsongen – tillbaka på is.

Vi tog det lugnt i dag. Men han har ju varit sjuk och varit borta ungefär tre veckor och när man inte rört sig på tre veckor är det ju inte bara att komma in och köra dag ett och känna sig pigg och fräsch. Så vi får se varje dag hur hans fysiska status utvecklas, åkstyrka och såna saker, säger tränaren Josef Boumedienne till Gefle Dagblad.

"Ska åka med"

Brynäs leder nedflyttningsserien med 2–1 i matcher, i bäst av sju, men hemmaföll med 1–2 i måndagens tredje möte. Den fjärde matchen spelas i Jönköping på torsdag. Huruvida Berglund, som gjorde 13 mål i grundserien, kan spela då är alltså högst oklart. Men enligt Boumedienne är det preliminärt bestämt att Berglund åtminstone ska följa med till Småland.

Ja, tanken är att han ska åka med och träna med laget. Jag har inte stämt av med honom i dag, men det är tanken, säger Boumedienne.

Annons

Annons

Andersén också nära

Utöver Berglund närmar sig även backstjärnan Niclas Andersén spel.

Han kör för fullt och kampar där ute, så han är tillgänglig. Sedan vet jag inte om hjärta-och-lunga är där riktigt än. Men han åker också med, säger Boumedienne.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?