A-
A+

Brynässpelare försätts på fri fot

Den andre Brynässpelaren, som misstänks för våldtäkt, häktas inte. Arkivbild.
Den andre Brynässpelaren, som misstänks för våldtäkt, häktas inte. Arkivbild.
IshockeyTT

Den andre SHL-spelaren i Brynäs som misstänks för våldtäkt försätts på fri fot, uppger Radiosporten.

Annons

Annons

Den första spelaren häktades den 5 maj, på sannolika skäl misstänkt för misshandel och våldtäkt.

Samma dag misstänks en annan Brynässpelare ha begått en våldtäkt. Han greps den 9 maj och anhölls senare. Han begärdes också häktad, men efter onsdagens häktningsförhandlingar försattes han på fri fot. Tingsrätten anser inte att bevisen är tillräckliga för att häkta spelaren, rapporterar Radiosporten. Polisutredningen mot spelaren kommer dock att fortgå.

Brynäs skrev på tisdagen ett uttalande om de två spelarna:

"Just nu sitter två av våra spelare anhållna misstänkta för brott som är totalt oförenliga med klubbens värdegrund och allt det vi står för som förening. Det är helt oacceptabelt och Brynäs tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingar våra spelare anklagas för".

Senare under dagen bröt samarbetspartnern Unicef avtalet med SHL-klubben. Även Gävle kommun markerar mot Brynäs. I ett pressmeddelande kräver man att föreningen ska presentera en tydlig handlings- och tidsplan för hur man ska arbeta med sin värdegrund.

Annars hotar kommunen med att skära ner på det ekonomiska stödet till klubben. Kommunen bidrar årligen med 2,5 miljoner kronor till ungdomssatsningen "En bra start", som även Unicef var en del av innan de valde att bryta med klubben.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!