A-
A+

Bubba Watson till LIV-touren

Bubba Watson ligger på plats 86 i världsrankingen. Arkivbild.
Bubba Watson ligger på plats 86 i världsrankingen. Arkivbild.
GolfTT-AFP

Den dubble Masters-vinnaren Bubba Watson gör som Henrik Stenson och flyttar till den nystartade saudistödda LIV-touren i golf.

Annons

Annons

Amerikanen och den före detta världstvåan, för närvarande rankad på 86:e plats, har varit borta på grund av skador sedan i maj och uppger att han inte kommer att spela på den nystartade touren förrän nästa år eftersom han fortsatt återhämtar sig från en operation i höger knä.

Den omdiskuterade touren, som finansieras av Saudiarabiens statliga investeringsfond PIF, anklagas för att vara en del av så kallad sportswashing, ett sätt för Saudiarabien att genom idrotten tvätta sitt rykte när det gäller till exempel mänskliga rättigheter.

Även den svenske golfstjärnan Henrik Stenson har nyligen bytt spel på den amerikanska PGA-touren och Europatouren mot spel på LIV-touren. Stenson har fått motstå kritik för sitt val, som bland annat kostat honom kaptensrollen i Europas Ryder Cup-lag.

LIV-tourens tävlingar skiljer sig från PGA- och Europatourens tävlingar på flera sätt, bland annat genom att spelarna representerar lag och inte bara tävlar individuellt. Prispengarna är dessutom klart högre.

Enligt Watson är han särskilt lockad av lagaspekten och planerar att ansluta sig till LIV-touren som en icke-spelande lagkapten tills han är redo att tävla igen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.