A-
A+

Bundesligaspelaren hade falsk identitet

Stuttgarts Silas Katompa Mvumpa, under säsongen med efternamnet Wamangituka, i en ligamatch mot David Alaba, då i Bayern München, i mars. Arkivbild.
Stuttgarts Silas Katompa Mvumpa, under säsongen med efternamnet Wamangituka, i en ligamatch mot David Alaba, då i Bayern München, i mars. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Stuttgarts Silas Wamangituka har spelat under en falsk identitet efter att ha manipulerats av sin tidigare agent.

Det berättade Bundesligaklubben i ett pressmeddelande på tisdagen.

Hans riktiga namn är Silas Katompa Mvumpa.

Annons

Annons

Annons

Annons

Stuttgarts skyttekung Silas Wamangituka antog sin nya identitet när han lämnade hemlandet Demokratiska republiken Kongo för spel i Europa.

Hans riktiga namn är Silas Katompa Mvumpa och föddes 1998, inte 1999 som han tidigare har uppgett.

"Nyligen gjorde anfallaren Silas Wamangituka det känt att han farit offer för manipulation av sin tidigare agent och att Wamangituka inte är hans riktiga namn", berättar klubben.

"Med stöd från Stuttgart och en ny agent har Silas jobbat intensivt för att klara upp situationen och har nu mottagit de riktiga officiella dokumenten från Demokratiska republiken Kongo."

Han lämnade hemlandet för franska Paris FC i Ligue 2 kort efter att han provspelat för belgiska Anderlecht 2017. Sedan 2019 har han tillhört Stuttgart.

"De senaste åren har jag levt i konstant rädsla och samtidigt som jag också varit väldigt orolig för min familj i Kongo", säger spelaren till klubbens hemsida.

"Det var ett jobbigt steg för mig att göra min historia offentlig och jag hade aldrig haft modet om inte Stuttgart, mitt lag och klubben blivit som ett andra hem och en säker plats för mig", säger han.

Silas Katompa Mvumpa blev lagets bästa målskytt den här säsongen i tyska högstadivisionen Bundesliga med sina elva mål. Det gav honom en delad åttondeplats i den totala skytteligan.

Stuttgart har varit i kontakt med ligan och det tyska förbundet för att klara upp situationen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss