Butiker och restauranger sänker Hufvudstaden

Fastighetsbolaget Hufvudstaden förlorar på pandemin. Arkivbild.
Fastighetsbolaget Hufvudstaden förlorar på pandemin. Arkivbild.
EkonomiTT

Annons

Annons

Fallet för butiker och restauranger i coronakrisen slår i sin tur mot fastighetsbolagen, visar Hufvudstadens rapport för årets andra kvartal. Bolaget äger kommersiella fastigheter i centrala Stockholm och Göteborg.

Omsättningen föll till 886 miljoner kronor, från 938 miljoner, en minskning med 5,5 procent. Vinsten från fastighetsförvaltningen minskade med åtta procent, till 626 miljoner kronor. Förklaringen till tappet är framför allt lägre hyresintäkter för butiker och restauranger, enligt bolaget.

Totalt sett blev kvartalets resultat en förlust på 1,1 miljarder kronor, från en vinst på 1,5 miljarder kronor. Det förklaras av bolaget av "negativa orealiserade värdeförändringar i fastighetsbeståndet avseende fastigheter med en betydande andel butiker och restauranger."

Under kvartalet har Hufvudstaden gett 350 hyresgäster tillfälliga hyresrabatter, om totalt 90 miljoner kronor. Av det bekostas cirka 40 miljoner av staten, vilket alltså innebär att Hufvudstadens resultat påverkats negativt med 50 miljoner kronor.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons