Cajuste om succén: Alltid trott på mig själv

Jens Cajuste i duell med Liverpools Takumi Minamino. Arkivbild.
Jens Cajuste i duell med Liverpools Takumi Minamino. Arkivbild.
FotbollTT

"Upp och ner, fram och tillbaka."

För Jens Cajustes karriär är det numera det första ordet som gäller.

Jag har alltid trott på mig själv men att det har gått så här bra så här snabbt … det kanske jag inte hade trott, säger FC Midtjyllands mittfältare inför Champions League-mötet med Ajax.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

I intervjun med SVT berättar Jens Cajuste att fotbollsresan har varit tuff. Det är även där 21-åringen väljer etiketten "upp och ner, fram och tillbaka" för att beskriva vägen fram till att bli en av FC Midtjyllands nyckelspelare.

En del av förklaringen till den kämpiga tiden har handlat om svenskamerikanens kravbild på sig själv.

"Perfektionist"

Jag är lite av en perfektionist. Jag hatar att göra fel, jag hatar att göra misstag, säger han till SVT.
Det har varit ett av mina största problem, att jag har varit lite för kritisk. Jag kanske trycker ner mig själv mer än vad jag bör göra men det är också det som gjort mig till den jag är och att jag utvecklats rätt snabbt.

Snabbt har det onekligen gått.

Mittfältaren lämnade Örgryte sommaren 2018 och i fjol bidrog han till att säkra den danska titeln. Den här säsongen har han startat fem av sju matcher i Superligan och samtliga i Champions League (kval och gruppspel).

Jag vet hur jag är som spelare, jag har alltid trott på mig själv men att det har gått så här bra så här snabbt … det kanske jag inte hade trott. Men jag vet att jag alltid har kunnat nå den här nivån, säger han.

Annons

Annons

Stannar i nuet

Jens Cajuste är även säker på att han har mer i sig men betonar att för tillfället handlar tillvaron om nuet.

Det är klart att jag strävar efter nästa steg, nästa nivå. Jag vet att jag har högre nivåer i mig, högre kapacitet och det är vad jag jobbar för. Men jag kollar inte så långt. Jag vill till nästa nivå men jag är inte där än, jag är här nu.

Närmast väntar klubbens tredje gruppspelsmatch i Champions League. Efter att ha inlett med två raka förluster – 0–4 mot Atalanta och 0–2 mot Liverpool – väntar på tisdagskvällen ett hemmamöte med nederländska storklubben Ajax.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons