A-
A+

Carolina fortsatt obesegrat i NHL

Carolinas rookie Seth Jarvis satte NHL-karriärens första mål mot Marc-Andre Fleury i Chicagomålet.
Carolinas rookie Seth Jarvis satte NHL-karriärens första mål mot Marc-Andre Fleury i Chicagomålet.
IshockeyTT

Carolina har inlett NHL-säsongen starkt. Nattens 4–3-vinst över Chicago innebär att laget är det enda hittills obesegrade under säsongen.

Men vinsten till trots var Carolinatränaren Rod Brind'Amour inte helt nöjd.

Vi var inte dåliga, men vi var inte bra. De var däremot bra, säger han.

Annons

Annons

De inledande två perioderna var det hemmalaget Chicago som ständigt låg steget före.

Med drygt nio minuter kvar i andra var ställningen 3–1 till Chicago då rookien Seth Jarvis satte karriärens första NHL-mål, i sin blott andra NHL-match.

Det var en fantastisk känsla. Speciellt mot (målvakten) Marc-Andre Fleury. Jag har kollat på honom under min uppväxt och han är en ”Hall of fame”-målvakt. Så det är speciellt att få första mot honom, säger Jarvis.

Sedan inleddes tredje perioden med ett kvitteringsmål av Jesper Fast i första spelminuten innan Martin Necas petade in vinnarmålet ett par minuter senare.

Vi var inte toppen de två första perioderna. Det kändes inte som att vi spelade vårt spel som vi borde. Men på det stora hela, en bra vinst men inte två bra förstaperioder för oss, säger Carolinas huvudtränare Rod Brind'Amour.

Adrian Kempe låg bakom Los Angeles hemmaseger med 3–2 mot St Louis. Den svenske forwarden gjorde 2–1-målet med knappt åtta minuter kvar att spela. Matchen togs dock till förlängning sedan St Louis lyckats kvittera med bara sekunder kvar.

Väl där blev det inga mål – i stället kom avgörandet på straffar. Kempe fick förtroendet att kliva fram först och han gjorde inga misstag. Los Angeles vann till slut straffläggningen med 3–2 och säkrade sin tredje raka seger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.