A-
A+

Carolina reducerade mot Tampa i Stanley Cup

Carolinas Jordan Staal jublar över mål, dock inte sitt eget, utan lagkompisen Sebastian Ahos 2–0.
Carolinas Jordan Staal jublar över mål, dock inte sitt eget, utan lagkompisen Sebastian Ahos 2–0.
IshockeyTT

Brad Marchand och Jordan Staal.

Det är nattens hjältar i Stanley Cup-ishockey efter att de med varsitt förlängningsmål avgjorde för Boston respektive Carolina.

Annons

Annons

Annons

Annons

Carolina hade ryggen mot väggen inför den tredje matchen mot Tampa Bay. Två raka hemmaförluster tvingade dem att ta åtminstone en seger i Florida för att säsongen inte skulle ta slut redan den här helgen.

Och det började bra. Brett Pesce och Sebastian Aho såg till att Carolina ledde med 2–0 innan hemmalaget fick ordning på målskyttet. Med två mål i numerärt överläge – av Brayden Point och Alex Killorn – kunde det regerande mästarlaget Tampa Bay utjämna inför den tredje perioden.

Den blev mållös och det krävdes en utvisning av Nikita Kutjerov och spel med en man mer på isen för att Carolina till slut skulle kunna avgöra. Sex minuter in i förlängningen prickade Jordan Staal in 3–2 och en reducering i matchserien till 1–2.

Segern kan dock ha varit dyrköpt. Forwarden Warren Foegele fick lämna isen med en överkroppsskada och det är dåliga nyheter för ett Carolina där de båda offensiva krafterna Vincent Trocheck och Nino Niederreiter redan står på skadelistan.

Även i matchserien mellan Boston och New York Islanders står det 2–1 i matcher, till Bostons fördel. Lite drygt tre minuter in i förlängningen fick Bostons Brad Marchand en passning från Charlie McAvoy och med ett handledsskott från snäv vinkel satte han det avgörande 2–1-målet i den matchen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss