A-
A+

"Cats" fick Lloyd Webber att köpa hund

Andrew Lloyd Webber. Arkivbild.
Andrew Lloyd Webber. Arkivbild.
NöjeTT

Annons

Annons

När filmversionen av succémusikalen "Cats" gick upp på biograferna 2019 var publiken inte nådig. Inte publiken heller, som gav den utskällda filmen bottenbetyg.

Nu berättar kompositören Andrew Lloyd Webber, som skapade musiken till ursprungsmusikalen, att han hatade filmen så mycket att han var tvungen att skaffa hund för att bli hel igen efter den fasansfulla filmupplevelsen.

Jag såg filmen och bara: "Åh gud, nej". För första gången under mina 70 år på den här planeten blev jag tvungen att köpa en hund. Så det enda positiva som kom ut av detta är min lilla Havaneservalp, säger Lloyd Webber till Variety.

Han berättar även att han bad ett flygbolag att göra undantag för hundar när valpen skulle transporteras till honom i London.

Jag skrev att jag behövde honom som terapihund sedan jag drabbats av en emotionell skada. De bad mig bevisa mitt behov av terapihund och jag svarade att jag precis hade sett vad Hollywood hade gjort med min musikal. Då kom det snabbt ett svarsmejl: "Läkarintyg behövs ej".

"Cats", med bland andra Jennifer Hudson, Judi Dench och Ian McKellen i rollerna, utsågs till årets sämsta film på Razziegalan där dålig film och dåliga insatser i film "belönas" med utmärkelser.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.