-
+

Charlotte Kalla missar SM

Charlotte Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och avstår nu från SM.
Charlotte Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och avstår nu från SM.
SkidorTT

Varken Charlotte Kalla eller Calle Halfvarsson ställer upp i SM i skidor i Borås i nästa vecka.

Annons

Annons

Kalla fick ryggproblem i Falun förra helgen och vill nu skynda långsamt för att om möjligt hinna i form till VM. Tränaren Magnus Ingesson säger att det är en försiktighetsåtgärd.

Ja typ, vi vill fortsätta på det spår vi är på och successivt öka belastningen. Men det är under kontroll, säger han till Aftonbladet.

33-åriga Kalla har knappt kunna tävla den här säsongen. Först var hon coronasjuk och fick senare bakslag. Premiären skedde i Lahtis för två veckor sedan, där hon kom sjua i skiathlon. I Falun kom hon på 18:e plats i 10 kilometer, men sedan inte bättre än 48:a i masstarten efter att ha fått känningar i ryggen strax före start.

VM-truppen tas ut på torsdag. Enligt Ingesson kan Kalla få testa kroppen under VM-lägret i Saxnäs. Om inte ryggen håller och formen inte finns där, lär hon inte åka till Oberstdorf, där VM startar den 23 februari.

Enligt Expressen finns heller inte Calle Halfvarsson med i anmälningarna till SM. Han har haft svårt att hitta formen och har genomgått medicinska tester som det ännu inte finns svar på.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss