-
+

Charlotte Perrelli: Det här är hela mitt liv

Charlotte Perrelli längtar efter att få sjunga igen. 'Det är en sak att inte gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och passion', säger hon.
Charlotte Perrelli längtar efter att få sjunga igen. "Det är en sak att inte gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och passion", säger hon.
MelodifestivalenTT

Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli gör comeback i Melodifestivalen. Den här gången är hon utrustad med en poplåt om att känna sig ung, och en stark längtan efter att få uppträda igen.

Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger, säger hon.

Annons

Annons

Charlotte Perrelli inleder den tredje deltävlingen i Melodifestivalen med bidraget 'Still young'.
Charlotte Perrelli inleder den tredje deltävlingen i Melodifestivalen med bidraget "Still young".
2020 har varit tufft för Charlotte Perrelli. 'Jag jobbar mycket och jag har gjort det sedan jag var väldigt ung. Det här året har slagit omkull allt vad jag själv har kallat för normalitet', säger hon.
2020 har varit tufft för Charlotte Perrelli. "Jag jobbar mycket och jag har gjort det sedan jag var väldigt ung. Det här året har slagit omkull allt vad jag själv har kallat för normalitet", säger hon.

När Melodifestivalen rullar vidare med sin tredje deltävling inleds kvällen med en riktig veteran. Charlotte Perrelli har deltagit i tävlingen fyra gånger tidigare, och vunnit den två gånger.

Bidraget den här gången heter "Still young", och Perrelli tycker att den har ett viktigt budskap.

Den handlar inte alls, som man skulle kunna tro, om att jag fortfarande ser ung ut eller något sådant. Den handlar inte alls om yta, utan tvärtom handlar den om att vi inte ska känna oss passé för att vi till exempel har fyllt 40 eller 50. Vi har mer att ge. Det handlar om att ta vara på stunden så att man känner sig ungdomlig. Det är så extremt viktigt att lyfta fram det, säger hon.

"Lättsam poplåt"

Låten beskriver hon som uppdaterad schlager med inslag av pop.

Den gör sig verkligen i det här sammanhanget. Den är stor, kraftfull och ganska catchy. Den är inte svår eller suggestiv utan en ganska lättsam poplåt. Den är positiv och i de här tiderna behöver vi något som lyfter oss.

Sist hon deltog var 2017 med låten "Mitt liv", som var ett lugnt och avskalat nummer på svenska. Kontrasten till det nya bidraget är stort, tycker Perrelli.

Jag tror stenhårt på att ha dramaturgi i karriären. En sak bäddar för en annan. Hade jag inte gjort "Mitt liv" för några år sedan så kanske det inte hade funnits utrymme för mig att göra det här i dag.

Annons

Annons

"Hamnar i personlig kris"

När hon kliver ut på scenen på lördag blir det första gången på länge för Charlotte Perrelli. Under året har hon knappt uppträtt alls, och pandemin har varit tung för den annars så uppbokade artisten.

Det är en sak att inte kunna gå till jobbet, men det här är hela mitt liv och min passion. Jag var med i min första talangtävling när jag var sex år och jag kan inget annat. Att inte ha något kvar av det gör att man lätt hamnar i en personlig kris och börjar ifrågasätta. Vem är jag utan att göra det som jag brinner för och som jag har gjort hela mitt liv?

Men situationen gör också att hon känner sig extra taggad.

I de här tiderna när man inte får hålla på med musik är det skitroligt att få göra det här. Jag har längtat så mycket efter att få sjunga. Det vore kul att gå till final bara för att få sjunga två gånger. Man vet inte när man får göra det igen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss