A-
A+

Chelsea värvar ytterback – framför näsan på City

Marc Cucurella. Arkivbild.
Marc Cucurella. Arkivbild.
FotbollTT

Marc Cucurella har skrivit på för Chelsea, det meddelar klubben på sin webbplats. Spanjoren har skrivit på ett sexårskontrakt.

Annons

Annons

Chelsea har presenterat sin nya ytterback Marc Cucurella. Spanjoren har varit hett villebråd och hela sommaren ryktats till Pep Guardiolas Manchester City. Men det blev slutligen ett sexårskontrakt i den blå sidan av London för 24-åringen.

"Det här är en så stor möjlighet för mig. Att få gå till en av de bästa klubbarna i världen", säger Cucurella i ett uttalande på hemsidan.

Cucurella tog Premier League med storm i fjol. Ytterbacken imponerade så pass mycket att han vann säsongens spelare för Brighton.

"Vi ville verkligen inte förlora Marc, men han ville åt Champions League-fotboll för att öka sina chanser att nå den spanska VM-truppen", säger den svenskbekante tränaren Graham Potter till Brightons webbplats.

Brighton bekräftar att det rör sig om en rekordförsäljning. Det blev bara en säsong och 35 matcher för klubben. Cucurella har tidigare tillhört Barcelonas ungdomsakademi men fick aldrig göra A-lagsdebut.

Chelsea släpper 19-årige talangen Levi Colwell åt andra hållet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.