A-
A+

Chilensk landslagsspelare klar för Djurgården

Daniela Zamora, röd tröja, i duell med Linda Sembrant. Arkivbild.
Daniela Zamora, röd tröja, i duell med Linda Sembrant. Arkivbild.
FotbollTT

Djurgården har gjort klart med den chilenska landslagsspelaren Daniela Zamora. Hon har skrivit på kontrakt till slutet på 2022.

Annons

Annons

Zamora är en offensiv högerytter som också kan spela som anfallare och kommer senast från chilenska klubben Universidad de Chile.

30-åringen blev utsedd till chilenska ligans bästa spelare 2020 och vann skytteligan på tolv gjorda mål.

Hon har gjort 37 landskamper för Chile.

"Så fort jag kommer nära mål har jag alltid möjlighet att skjuta eller ge assist. Sedan har jag en spelstil där jag springer mycket och när jag är i boxen försöker jag att bidra med poäng och göra skillnad.", säger hon i ett uttalande på Djurgårdens hemsida.

Djurgården har varit på jakt efter offensiva spelare, framförallt sedan Olivia Schough lämnade klubben för Rosengård i december. Schough blev utsedd till damallsvenskans mest värdefulla spelare förra säsongen och bar nummer 22.

"Ser man till klassiska referenser brukar man tala om ”öga för öga, tand för tand”. I det här fallet säger vi "MVP för MVP”. Vi kan kanske även krydda det med årets skyttedrottning som högerytter. Så förväntningarna är stora på henne och Daniela lägger lika stora förväntningar på sig själv eftersom hon väljer tröja nummer 22", säger sportchefen Jean Balawo på klubbens hemsida.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!