Chilufya poängräddare för Dif: "Frustrerande"

Edward Chilufya gjorde säsongens andra mål mot Elfsborg.
Edward Chilufya gjorde säsongens andra mål mot Elfsborg.
FotbollTT

Trots kraftigt manfall stod Djurgården för en stark prestation mot Elfsborg.

Poängräddare? Edward Chilufya som äntligen hittat rätt hos "Blåränderna".

Det här är min bästa tid i Djurgården, säger 20-åringen.

Annons

Annons

Han är yrvädret från Zambia som djurgårdsfansen haft skyhöga förväntningar kring – men som aldrig riktigt fått det att lossna.

Men efter en sedvanlig Edward Chilufya-prestation, som gav 1–1 i toppmötet med Elfsborg, hoppas 20-åringen att vändningen är ett faktum.

Det kändes bra. Det var mitt andra mål för säsongen. Det var skönt.

"Det jag vill"

I somras kontrade han in 3–0 mot Örebro efter att ha pangat bollen upp i nättaket. Mot Elfsborg rullade han kyligt in kvitteringen mellan benen på målvakten Tim Rönning efter att blixtsnabbt ha löpt sig fri från halva planen.

Det är det jag vill hela tiden. Springa, få bollen och göra mål, säger Chilufya som byttes ut i den andra halvleken, dock inte skadad den här gången utan med krampkänning.

På grund av just skador har det inte blivit mer än drygt 20 allsvenska matcher på tre säsonger i Djurgårdens matchtröja.

Det här är den bästa tiden för mig. Jag var ju skadad även i början av den här säsongen, men nu försöker jag spela på säkerhet så att jag inte skadar mig igen. Nu känns det bra.

Annons

Annons

Manfall i Dif

TT: Har det varit frustrerande för dig?

Väldigt frustrerande. Det är inte lätt när man blir skadad hela tiden. Men man har fått kämpa vidare.

Inför mötet med Elfsborg saknade Djurgården ett flertal viktiga kuggar.

Såväl Nicklas Bärkroth som Emmanuel Banda var borta sedan tidigare, och efter matchen klargjorde tränare Kim Bergstrand att det handlade om skador även för mittbacksduon Jesper Nyholm och Erik Berg.

De kunde inte vara med på bänken i dag, så det är väl någon sorts indikation. Men vi hoppas självklart att de är tillbaka till veckan som kommer, säger Bergstrand.

Även Kevin Walker och Jonathan Augustinsson saknades på grund av sjukdom. Djurgården spelar härnäst mot Europa FC, Gibraltar, i Europa League-kvalet på torsdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons