A-
A+

Christiansen om guldchansen: "Nu är det kört"

Malmö FF:s Anders Christiansen deppar efter 0–1-förlusten hemma mot Kalmar.
Malmö FF:s Anders Christiansen deppar efter 0–1-förlusten hemma mot Kalmar.
FotbollTT

Ett tredje raka SM-guld ser ut att stanna vid en dröm för Malmö FF.

Efter 0–1 hemma mot Kalmar är MFF tio poäng efter serieledaren Häcken med tio matcher kvar att spela.

Nu är det kört, säger lagkaptenen Anders Christiansen.

Annons

Annons

Svenska cupen-guld och gruppspel i Europa League, men att kröna säsongen 2022 med ett SM-guld blir med stor sannolikhet svårt för Malmö FF.

MFF föll med 0–1 hemma mot mittenlaget Kalmar sedan Lasse Nielsen gjort självmål på tilläggstid. Det gör att Malmö står på 34 poäng och är hela tio poäng efter serieledaren Häcken när det återstår tio matcher att spela.

"Fokus på topp tre"

Vi visste att om vi fortfarande skulle vara med om guldet behövde vi vinna i dag. Nu är det kört, nu är det bara fokus på topp tre, säger mittfältsmotorn Anders Christiansen.
Tio poäng upp på tio matcher. Det hinner vi inte (ta in), fortsätter dansken.

MFF har tagit sex SM-guld sedan 2013 och har under denna period endast missat topp tre i allsvenskan, som innebär kvalspel till Europa, en gång. Det var säsongen 2015 när laget slutade femma i allsvenskan.

Vårt stora fokus är att vinna allsvenskan och det gör vi inte i år. Det är såklart en besvikelse, säger Anders Christiansen.
Är jag den första av spelarna som säger detta? Det är i alla fall min egen känsla, jag har inte pratat med någon annan om det. Men jag tycker att det är väldigt svårt att komma ikapp nu när vi ligger så långt efter.

Annons

Annons

"Ta en match i taget"

Kalmars segermål föll i den 93:e minuten när MFF-mittbacken Lasse Nielsen stötte in Noah Shamouns hårda och låga inlägg.

Det är en boll som studsar och kommer snabbt in. Jag vet inte vad jag vad jag skulle göra annorlunda, säger Nielsen, som hade en Kalmarspelare precis utanför sig när han blev syndabock.

Nielsen får frågan om SM-guldet nu är kört.

Vi får väl ta en match i taget. Vi måste bara fokusera på att vinna våra matcher. Vi får fokusera på oss själva.

MFF dominerade matchens första 20 minuter, men fick inte in något mål.

Det är tråkigt att stå och prata om att vi var det bästa laget. Vi dominerade, kontrollerade och hade de största chanserna, men vi förlorade, säger Anders Christiansen och fortsätter:
Om vi hade förlorat eller hade kryssat hade varit skit samma nästan. Vi skulle haft en vinst i dag och alla spelarna är otroligt besvikna.

På presskonferensen fick den tillfällige tränaren och sportchefen Andreas Georgson frågan om MFF fortfarande har chans på guldet.

"Irrelevant"

Den frågeställningen var väldigt irrelevant för mig. Som alltid lever man en match i taget, säger han.
Att reflektera över vad som ska hända om tio omgångar är inte så relevant, säger Georgson vidare.

I torsdags säkrade MFF en plats i Europa League-gruppspelet (EL) borta mot turkiska Sivasspor (5–2 sammanlagt). Nu väntar en fortsatt intensiv höst med tio matcher i allsvenskan, en match kvalet till svenska cupen och sex EL-matcher – den sista av de 17 matcherna spelas den 6 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.