A-
A+

Cissi Wallin gör avbön: Var del av en rörelse

Cissi Wallin tycker att hon varit del av en rörelse och en obehaglig mentalitet på nätet, skriver hon i Expressen. Arkivbild.
Cissi Wallin tycker att hon varit del av en rörelse och en obehaglig mentalitet på nätet, skriver hon i Expressen. Arkivbild.
MediaTT

Att vara en feministisk profil på nätet har blivit lukrativt, tycker medieprofilen Cissi Wallin. Under rubriken "Publiken kräver raseri – jag föll för pressen" gör hon nu avbön i en krönika i Expressen.

Annons

Annons

Annons

Annons

De senaste åren har hon varit en stridbar opinionsbildare i sociala medier. Nu tar hon avstånd från sitt eget sätt att bedriva hetsjakt på sociala medier. Som exempel tar hon bland annat sina inlägg om en manlig komiker som skrivit låtar med olämpligt innehåll.

"Jag vill göra avbön. Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!", skriver Wallin i Expressen.

Wallin berättar att hon lät sig dras med i en mentalitet som "på intet sätt representerar den jag vill vara." Ingen mår bra av att det, framhåller hon nu.

"För i allt sökande efter skitsaker att hänga upp sig på missar man lätt de stora och viktiga målen. Och framför allt: sitt eget liv som ska levas trots att världen på många sätt är tröttsamt hjärndöd och dum."

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss