A-
A+

City kan bli ligamästare: "Viktigaste turneringen"

City stormar mot ännu en ligatitel.
City stormar mot ännu en ligatitel.
FotbollTT

Manchester City jagar en historisk trippel.

I helgen kan de säkra ännu en Premier League-titel.

Att vi är nära att säkra titeln gör mig väldigt glad, säger tränaren Pep Guardiola.

Annons

City är en match från att vinna Premier League – för femte gången under Pep Guardiola. De kan bli mästare i kavaj om Arsenal förlorar mot Nottingham Forest under lördagskvällen.

Tennisspelare brukar hävda att det svåraste de kan göra är att vinna Wimbledon. På söndag kan vi vinna den viktigaste turneringen. Vi har turen att spela på hemmaplan och vi måste ta chansen, säger Pep Guardiola på en presskonferens och syftar till lagets egen match.

Körde över Real

Om inte Arsenal förlorar måste City göra jobbet själva för att PL-titeln ska säkras i helgen. På söndag tar laget emot Chelsea, som ligger på elfte plats och 42 poäng bakom serieledaren.

Guardiolas tid i Manchester har resulterats i mängder av titlar – men den största och kanske mest ärofyllda saknas fortfarande – nämligen Champions League-bucklan. I veckan stod City för insats som fick fotbollsvärlden att häpna. 4–0 mot mesta mästarna Real Madrid i semifinalreturen.

Chans till trippeln

Men det gäller att ha fötterna på jorden och vara ödmjuk. Den här säsongen har Manchester City inte vunnit något – än.

Motståndare vet hur svårt det är att vinna Premier League, men det är inte avgjort. Vi är tre matcher från att vinna tre titlar, säger Guardiola.

Mycket talar för att Manchester City säkrar titeln i helgen. Därefter kan de fokusera helt på två cupfinaler och en realistisk chans till en historisk trippel som inget engelskt lag lyckats med sedan stadsrivalen Manchester United gjorde det 1999 – att vinna Premier League, FA-cupen och Champions League under en och samma säsong.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.