A-
A+

Claes Malmberg svarar sina kritiker

Claes Malmberg bemöter kritiken efter sin medverkan i 'Parlamentet'. Arkivbild.
Claes Malmberg bemöter kritiken efter sin medverkan i "Parlamentet". Arkivbild.
NöjeTT

Claes Malmberg fick stark kritik efter att ha skämtat om skjutningarna i förorten, i "Parlamentet" på TV4. Nu bemöter han återigen kritiken, i SVT:s "Mötet".

Annons

Annons

Jag har inget behov av att kritisera eller förlöjliga människor som bor i en förort, säger Malmberg i programmet där han samtalar med aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee, som kallade skämtet "avhumaniserande".

Komikern framförde i TV4 barnvisan ”I ett hus vid skogens slut”, med en omgjord text om en "liten gangster", vilket Nattalie Ström Bunpuckdee reagerade starkt emot.

Det är en pågående nationell kris. Det är barn som mördas och mördar. Vi sörjer, vi bär på kollektivt trauma och sorg och så sitter det någon sorts elit på bästa sändningstid och skrattar åt att folk är rädda för att bli skjutna, säger hon i ”Mötet”.

Claes Malmberg säger att han känner sig sårad av att ha kallats för rasist efter skämtet. Men han säger sig också ha fått nya tankar efter samtalet med Ström Bunpuckdee, som han inte hade innan "på grund av okunskap". Han har redan tidigare kommenterat kritiken, och ber nu om ursäkt till dem som drabbats av gängkriminalitet och deras anhöriga.

Min ambition har aldrig någonsin varit att såra dem eller göra dem illa. Så jag vill säga det för det är viktigt för mig att få säga.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.