A-
A+

Claesson: "Kan överraska i allsvenskan också"

Viktor Claesson. Arkivbild.
Viktor Claesson. Arkivbild.
FotbollTT

Landslagsstjärnan Viktor Claesson hade goda skäl att korka upp bubblet.

Det är trots allt inte varje dag ens moderklubb går upp i allsvenskan.

Värnamo kan nog överraska i allsvenskan också, säger han till Aftonbladet.

Annons

Annons

Krasnodarproffset Viktor Claesson inledde sin fotbollskarriär i IFK Värnamo och gjorde fyra säsonger i A-laget. När den småländska klubben på måndagskvällen säkrade ett historiskt avancemang till allsvenskan hade den 29-årige mittfältaren redan förberett sig för fest hemma i Ryssland.

Värnamos lagkapten Freddy Winsth hade trots allt lovat att det skulle bli seger borta mot AFC Eskilstuna.

Jag skrev till honom att vi lagt champagne på kylning. Han svarade ”Vi ska fixa så att ni får dricka den”, säger Viktor Claesson till Aftonbladet.
Det är en otrolig prestation. Snacket var ju vad de skulle göra i superettan i år – och så vinner de hela serien kontrollerande, stabilt och välförtjänt.

Han tror inte heller att Värnamo blir en slagpåse i högsta serien. De har trots allt Jonas Thern vid rodret, en person som betytt mycket för Claessons egen karriär.

Det är många som har bidragit till den här framgången och det är bara att fortsätta att hylla Jonas Thern. Jag har honom att tacka för mycket i min karriär. Även om jag har haft många tränare efter honom är det fortfarande saker som han sagt som driver mig framåt än i dag, säger Viktor Claesson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.