A-
A+

Claesson om Nordfeldts räddning: Matchavgörande

Viktor Claesson.
Viktor Claesson.
FotbollTT

Viktor Claesson tryckte in målet som gav tre poäng i VM-kvalet mot Georgien.

Men matchvinnare ville han inte kalla sig. I stället hyllade han målvakten Kristoffer Nordfeldt.

En grym räddning. Matchavgörande, säger Claesson.

Annons

Annons

Claesson jobbade in matchens enda mål på Friends arena på torsdagskvällen, framspelad av Zlatan Ibrahimovic i slutet av den första halvleken.

Sedan han lämnat plats för Emil Forsberg följde Claesson det dramatiska slutet från sidan.

Nordfeldts räddning på Levan Sjengelias avslut var av högsta klass – och såg till att VM-kvalöppningen inte slutade i ett stort svenskt misslyckande.

Claesson:

Det kändes som om georgiern fick på ett riktigt bra avslut. En grym räddning. Matchavgörande.

Beröm från Andersson

Förbundskaptenen Janne Andersson var kritisk över mycket i den svenska prestationen. När det kom till Nordfeldt lät det annorlunda.

"Kribbas" insats är jättebra. Han hinner vända tillbaka och göra en jättefin räddning (i slutet) och han läste av situationen fint vid deras friläge i första.
Den här prestationen stärker hans aktier.

Samtidigt står Andersson fast vid att Robin Olsen är förstavalet i målet.

Något Nordfeldt accepterar.

Det är fullt ut Jannes beslut. Det är han som är förbundskapten. Robin har spelat nästan alla tävlingsmatcher. Jag är väldigt glad över att jag fick chansen. Jag ska göra så gott jag kan när jag får chansen, säger han.

Annons

Annons

Gjorde sitt jobb

Själv ville han inte snacka speciellt utförligt om sitt lyckade vikariat mellan stolparna i skadade Olsens frånvaro. Nordfeldt konstaterade att han gjorde sitt jobb.

Det är därför man står där, för att man ska hjälpa laget så gott det går. Först och främst var det roligt att få chansen och vi tog tre viktiga poäng.

31-åringen har ett utgående kontrakt med Genclerbirligi i den turkiska ligan. Till sommaren kan det mycket väl vänta ett nytt äventyr.

Jag har mycket att göra i klubblaget och jag kom hit i bra form. Jag är öppen för mycket, men jag vill att det ska fungera fotbollsmässigt, säger han om ett eventuellt klubbyte.

På söndag väntar Kosovo när VM-kvalet fortsätter i Pristina. Viktor Claesson hymlar inte om att det måste se bättre ut då än vad det gjorde mot Georgien.

"Lite att jobba med"

Vi famlade, i första halvlek har vi några anfall då vi får igång det. I andra har vi än större problem. Vi har lite att jobba på, försvars- och anfallsmässigt, säger Claesson.
Man går runt och är frustrerad när man inte får igång det. Det är inte lätt att skapa målchanser på löpande band när de ligger lågt.

Målet gladde honom, inte minst för hur det kom till i samarbetet med Zlatan Ibrahimovic

Jag sade tio sekunder innan målet till honom att jag skulle ligga bakom honom. Han svarade att jag inte skulle vara orolig och så kom bollen, säger Claesson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!