A-
A+

Cleo och Hooja får Musikförläggarnas pris

Nathalie ”Cleo” Missaoui och Alexander ”Academics” Juneblad prisas av Musikförläggarna.
Nathalie ”Cleo” Missaoui och Alexander ”Academics” Juneblad prisas av Musikförläggarna.
NöjeTT

Cleo, Hooja och Jelassi – det är några av vinnarna när Musikförläggarna delar ut årets priser.

Årets låt är Hannes & Waterbabys "Stockholmsvy".

Nathalie "Cleo" Missaoui prisas i kategorin årets kompositör tillsammans med Alexander "Academics" Juneblad. Cleo vann tidigare i år en Grammis för den kritikerrosade skivan "Missaoui", som också är anledningen till Musikförläggarnas lovord:

"Ett otroligt välgjort album som rör sig självsäkert mellan r'n'b, hiphop och pop med folkmusikinfluenser", som en del av motiveringen lyder.

Priset till årets textförfattare går till Fatima "Jelassi" och Nils "Nisj" Svennem Lundberg för Jelassis debutalbum "Dom har bara gett mig ett namn", som enligt motiveringen handlar om "barndomens många flyttlass, om drogerna, demonerna och diagnoserna. Det är angeläget, gripande och berättat med ett språk som om hon satt mitt emot med blicken spänd i oss".

För årets genombrott står skogsdiskoduon Hooja och Mårdhund och årets låt är Hannes och Waterbabys "Stockholmsvy". Årets hederspris går till låtskrivarveteranen Lasse Holm.

Branschorganisationen Musikförläggarna instiftade priset 2003 för att lyfta fram framstående svenska musikskapare. I år firar priset 20 år vilket uppmärksammas med en jubileumsgala på Artipelag utanför Stockholm på fredagskvällen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.