A-
A+

Colak: "Alltid viktigt att göra mål"

Malmö FF-anfallaren Antonio Colak (till höger) jublar med lagkamraterna Jo Inge Berget och Pavle Vagic. Colak satte två mål när Malmö slog Kalmar med 3–1 hemma.
Malmö FF-anfallaren Antonio Colak (till höger) jublar med lagkamraterna Jo Inge Berget och Pavle Vagic. Colak satte två mål när Malmö slog Kalmar med 3–1 hemma.
FotbollTT

Han lånades in för att göra mål och hemma mot Kalmar blev Malmö FF-anfallaren Antonio Kolac matchvinnare.

Kroaten blev tvåmålsskytt när smålänningarna åkte på säsongens första förlust.

Alltid viktigt att göra mål, säger 27-åringen efter 3–1-segern.

Annons

Annons

Kroaten, som är född och uppvuxen i Tyskland, svarade för två mål och en framspelning när Malmö FF vann med 3–1 hemma mot Kalmar, som därmed åkte på säsongens första allsvenska förlust.

För en anfallare är det alltid viktigt att göra mål. Det är den bästa känslan som finns, säger Antonio Colak, som är inlånad säsongen ut från grekiska Paok från Thessaloniki.

Sjuk i covid-19

Anfallaren missade mötet med Häcken den 18 april när han var sjuk i covid-19, men han känner inga sviter av sjukdomen.

Jag spelade direkt efteråt och kände mig väldigt bra. Det är normalt om du inte tränat på kanske en vecka att du känner det efteråt i återhämtningen, men jag jobbade så hårt som möjligt på att hålla mig i fysisk form, säger Antonio Colak.

En vecka efter Häckenmatchen var han tillbaka på planen och satte sitt första allsvenska mål i MFF-tröjan när skåningarna fick nöja sig med 1–1 hemma mot Östersund. Han har dock inte gått runt och tänkt på att det endast hade blivit en fullträff innan Kalmarmatchen.

Nej, om jag ska vara ärlig har jag inte tänkt på det. Jag försöker bara spela bättre och bättre. Jobbar jag hårt kommer det löna sig i slutändan, säger 27-åringen.

Mot Kalmar var det första gången som Ola Toivonen fick börja en allsvensk match på bänken denna säsong. Lagkaptenen Anders Christiansen tog i stället över rollen som släpande anfallare.

Det är bra att gå runt på folk. Det är viktigt, säger Ola Toivonen, som ännu inte har gjort några poäng i årets allsvenska.

Toivonen kom in i den 74:e minuten och var nöjd över att Colak hittade nätet två gånger om.

Viktigt att han kan hålla i bollen och släppa tillbaka till oss, ofta är det så anfallen börjar. En viktig detalj i spelet. Och så klart att han hittar målet, det är det viktigaste av allt, säger Toivonen.

Innan Colak skrev in sig i målprotokollet mot Kalmar agerade 27-åringen framspelare till Erdal Rakip, som satte 1–0 i den nionde minuten. I den 32:a minuten var det Colaks tur att näta sedan MFF-spelaren stressat Romario till ett bolltapp vid straffområdeslinjen.

Vi pressade Kalmar mycket eftersom vi visste att det var ett spelande lag. Vi ville utnyttja den pressen och skapade två mål på det sättet i den första halvleken, säger Colak.

Annons

Annons

MFF tvåa i tabellen

Hans 3–1-mål kom i den 57:e minuten när Colak stötte in ett frisparksinlägg. Ett mål som var psykologiskt viktigt – tre minuter innan hade Douglas Bergqvist reducerat med ett distansskott.

Tabelltvåan MFF står nu på 14 poäng och har efter sju omgångar två poäng upp till serieledaren Djurgården. Två matcher återstår för MFF innan allsvenskan tar EM-uppehåll. På torsdag väntar Elfsborg på hemmaplan (en framflyttad sommarmatch) och kommande måndag möter skåningarna Örebro på bortaplan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!