Coloradovinst förlängde kvartsfinalsserie

Colorados tredjemålvakt Michael Hutchinson storspelade i det sjätte kvartsfinalmötet med Dallas i Stanley Cup.
Colorados tredjemålvakt Michael Hutchinson storspelade i det sjätte kvartsfinalmötet med Dallas i Stanley Cup.
IshockeyTT

Ett skadedrabbat Colorado besegrade Dallas med 4–1 och tar kvartsfinalsserien i Stanley Cup till ett sjunde, avgörande möte.

Det kommer att bli den tuffaste matchen för oss att vinna, säger Colorados Nathan MacKinnon, som gjorde ett mål och en assist.

Annons

Annons

Det var vinna eller försvinna som gällde för Colorado. Dallas ledde kvartsfinalsserien med 3–2 men lyckades inte med mycket mer än att göra matchens inledande mål i slutet av första perioden.

Colorado var utan både förste- och andremålvakt, Philipp Grubauer och Pavel Francouz, liksom backen Erik Johnson och anfallarna Matt Calvert och Joonas Donskoi.

Liksom i helgen fick tredjemålvakten Michael Hutchinson kliva in och precis som då levde han upp till förväntningarna och räddade 27 av 28 skott.

Att komma in och göra det som han har gjort för oss de senaste matcherna är fantastisk. Hutch visar verkligen att han är redo och jag hoppas att han kommer att fortsätta vara redo framöver, säger Coloradotränaren Jared Bednar.

Gabriel Landeskog lämnade isen sent i andra perioden efter att ha skurit benet på lagkamraten Cale Makars skridsko. Landeskog återvände till rinken halvvägs in i den tredje perioden men tog bara några skär och lämnade den igen efter 16 sekunder.

Jag vet inte exakt vad status är för hans skada. Och som det är nu så skulle jag inte säga något om den även om jag visste, ni får helt enkelt se när vi kommer till match sju, säger Bednar.

Lagen möts i den sjunde och avgörande matchen i kvartsfinalserien natten mot lördag svensk tid.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons