Coman om segern: Fick lite hjärtsnörp

Bayern Münchens Kingsley Coman lyfter segerbucklan sedan laget vunnit över Paris Saint-Germain i Champions League-finalen i Lissabon med 1–0.
Bayern Münchens Kingsley Coman lyfter segerbucklan sedan laget vunnit över Paris Saint-Germain i Champions League-finalen i Lissabon med 1–0.
(TT-AFP-Reuters)Fotboll

Kingsley Coman växte upp som fotbollsspelare i Paris Saint-Germain.

I Champions League-finalen orsakade han sin modersklubbs fall.

Att se vårt lag så där, det gav mig lite hjärtsnörp, säger han efter Bayern Münchens seger.

Annons

Annons

Kingsley Coman tillbringade ett decennium i PSG, och utvecklades som spelare i klubbens akademi. Det hann bli fyra uppträdanden som senior innan han lämnade klubben 2014, så här i efterhand antagligen utan alltför mycket ånger.

Sedan dess har han nämligen samlat på sig sju ligasegrar, två i Serie A för Juventus, och ytterligare fem med Bayern München.

"Mycket lycka"

Nu kan mittfältaren addera Champions League-mästare till cv:t, efter att med sitt enda mål ha skickat hem sin forna klubb som förlorare.

Det är en otrolig känsla, mycket lycka och lite sorgsamhet för Paris. De har haft en fantastisk resa, säger han till franska RMC Sport.

Bayern Münchens 1–0-seger över PSG innebar tyskarnas sjätte Champions League-seger.

För Kingsley Coman innebar det även en seger över sin kompis Presnel Kimpembe, back i PSG. De började båda i klubben som ungdomar och blev nära vänner, delade lägenhet ett år och reste även på semester tillsammans.

Mitt hjärta var 100 procent i Bayern eftersom jag är 100 procent professionell. Men jag ska inte hymla med att se Presnel så där, att se vårt lag så där, det gav mig lite hjärtsnörp, säger 24-åringen.

Annons

Annons

Sensationell utveckling

För Bayern München blir 2020 ett år att minnas sportsmässigt, med en trippel efter vinsten i Bundesliga samt cupmästartiteln sedan tidigare. Få hade räknat med den utvecklingen när "Hansi" Flick tog över klubben i höstas.

Jag är stolt över det här laget. När jag startade i november läste jag tidningsrubrikerna: "Ingen behöver vara rädd för eller respektera Bayern München längre", "Det här laget är förskräckligt", säger han efter segern och fortsätter:
Men utvecklingen av mitt lag sedan dess har varit sensationell. Vi har fått ut maximalt av allting. Det är verkligen inte enkelt att vinna tre titlar. Det kräver hårt arbete.

"Vinner som lag"

Bayern München har inte förlorat någon av sina senaste 30 matcher och har vunnit 21 matcher i rad, inklusive samtliga i årets komprimerade Champions League.

Laget kommer alltid först. Man ser hur vi jobbade till den 96:e minuten i kväll i försvaret, det är en superb lagkänsla. Varje spelare har utvecklats den här säsongen på ett sådant sätt – och att vinna tre titlar, det gör man bara som lag, säger Flick.

För PSG var det en tung förlust, och mittfältaren Ander Herrera hade svårt att prata.

Men från och med i morgon, i alla för mig – och jag är säker på att det gäller mina lagkamrater också – så kommer vi att börja om på nytt igen. Vi har byggt något väldigt, väldigt viktigt för klubben, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons