A-
A+

Coronadrabbat Tyskland protesterade – och vann

De tyska landslagsspelarna följde Norges exempel med att inför sin kvalpremiär bära tröjor i protest mot VM-arrangören Qatar.
De tyska landslagsspelarna följde Norges exempel med att inför sin kvalpremiär bära tröjor i protest mot VM-arrangören Qatar.
FotbollTT

Trots coronafall i den tyska landslagstruppen blev det spel mot Island i Duisburg.

Och precis som Norge i går tog de tyska spelarna inför VM-kvalpremiären ställning mot arrangören Qatar.

När matchen väl blåstes i gång satte Joachim Löws lag högsta fart direkt och vann till slut med 3–0.

Annons

Annons

Inför den passade de tyska spelarna på att göra detsamma som Norges landslag gjorde i går – ta ställning mot VM-arrangören Qatar. Stående på rad bildade spelarna budskapet "HUMAN RIGHTS", vilket är en markering mot Qatar för behandling av de tusentals gästarbetare som byggt upp arenor och infrastruktur inför VM 2022. The Guardian uppgav tidigare i år att över 6 000 gästarbetare mist livet under byggandet.

Vi vet att det kommer att bli diskussioner inför VM och vill visa att vi inte ignorerar det. Vi skrev bokstäverna själva. Vi når ut till väldigt många och det kan vi använda för att visa vilka värderingar vi står för, säger Leon Goretzka, som sköt första målet, till RTL.

När matchen väl var i gång rivstartade Tyskland och ledde med 2–0 efter blott sju minuter tack vare mål av Goretzka och Kai Havertz. I inledningen av den andra halvleken utökade formstarke Manchester City-mittfältaren Ilkay Gündogan ledningen till 3–0.

Tidigare i dag bekräftade det tyska fotbollsförbundet på sin webbplats medieuppgifter om att Borussia Mönchengladbach-mittfältaren Jonas Hofmann har testat positivt för covid-19.

Hofmann, som ska vara symtomfri, har isolerats på sitt hotellrum och missade därför matchen mot Island. Det gjorde även RB Leipzigs vänsterback Marcel Halstenberg som bedöms ha varit i nära kontakt med Hofmann och därför försatts i karantän.

Övriga spelare och ledare i Tyskland ska under dagen ha testat negativt för covid-19.

Tyskland fortsätter VM-kvalet borta mot Rumänien på söndag. För Island väntar nytt bortamöte, då med Armenien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!