Coronafall i Luleå – Leksand tränar inte

Både Luleå och Leksand har drabbats av coronautbrott i sina SHL-lag. Arkivbild.
Både Luleå och Leksand har drabbats av coronautbrott i sina SHL-lag. Arkivbild.
IshockeyTT

Coronaviruset fortsätter att spridas hos SHL:s ishockeyklubbar.

Luleå fått ett konstaterat coronafall och flyttar fram sina två kommande matcher.

Leksand, som sedan tidigare haft konstaterad smitta i föreningen, har bekräftat att ytterligare en spelare har testat positivt och att A-laget inte kommer träna tillsammans på drygt en vecka.

Annons

Annons

Luleåmatcherna som flyttas fram är kvällens bortamatch mot Rögle, samt hemmamatchen mot just Rögle på lördag. Därefter är det speluppehåll i SHL på grund av stundande landslagsupphållet för Karjalaturneringen i Helsingfors.

"Det är den samlade medicinska bedömningen av Luleås och Rögles medicinska team som står till grund för beslutet. Luleå har bekräftade covid-fall inom laget och misstanke om ytterligare fall, därmed skjuts deras två återstående matcher innan uppehållet fram", säger SHL:s sportchef Johan Hemlin till ligans webbplats.

Minst fyra klubbar drabbade

I Luleå har fyra spelare och en ledare blivit sjuka den här veckan. Ett coronafall är konstaterat men alla har inte fått svar på sina covid-19-tester.

Sedan tidigare finns det coronafall i SHL-klubbarna Linköping, Djurgården och Leksand och därför är fyra matcher i torsdagskvällens omgång flyttade.

Leksand, som skulle ha mött Brynäs på bortaplan i kväll, har även meddelat ett ytterligare konstaterat fall av covid-19 i spelartruppen och lördagens hemmamatch mot Frölunda skjuts upp.

Annons

Annons

Nya speldatum

Sedan i går, onsdag, har laget inte tränat tillsammans och A-lagets verksamhet är pausad över landslagsuppehållet och fram till fredag i nästa vecka, den 6 november, enligt Dalarnas Tidningar.

Alla träningar är inställda tills vidare, sen får vi se hur läget är då, säger Leksands general manager Thomas Johansson till DT.

Nya speldatum för de senaste uppskjuta SHL-matcherna är: Leksand–Frölunda 16 november, Luleå–Rögle 8 december och Rögle–Luleå 5 januari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons