Coronafall i SHL: "Vi känner oss väl förberedda"

De första coronafallen i SHL är här.
De första coronafallen i SHL är här.
IshockeyTT

SHL har drabbats av sina första fall av coronaviruset efter seriestart.

Fyra matcher har skjutits upp, varav tre fått nya speldatum.

Beslutet är väl underbyggt. Vi känner oss väl förberedda, säger SHL:s sportchef Johan Hemlin.

Annons

Annons

SHL:s coronaprotokoll har satts på prov. Efter fyra positiva fall i Linköping och fem i Djurgården har fyra matcher skjutits upp. Torsdagens matcher Linköping–Oskarshamn och Djurgården–Skellefteå samt lördagens möten Linköping–HV71 och Djurgården–Brynäs.

Protokollet är igång, men det är lite mer komplext när det gäller tävlingsmatcher. Det finns riktlinjer, sändande bolag att förhålla sig till, och ishockeyförbundet har sista ordet, säger Johan Hemlin, sportchef på SHL, till TT.

Det finns mer utrymme än tidigare att flytta SHL-matcher under säsongens gång. Matcher kan nu läggas där CHL-matcher tidigare skulle spelats (CHL-säsongen ställdes in), och man får även spela på internationella speldatum, även om landslagsspelare då inte kan medverka.

Vi har möjliggjort det i spelkalendern. I och med att vi började på utsatt tid har vi mer luft i kalendern, säger Hemlin.

Under torsdagseftermiddagen meddelade också ligan nya speldatum för tre av de uppskjutna matcherna, som ursprungligen skulle ha spelats under denna vecka.

Den medicinska bedömningen är det viktigaste i processen.

Egenkontrollen som varje individ gör hemma på morgonen är vital. Har jag eller någon i hushållet symtom. I sådant fall går man vidare till klubbens medicinska team, säger Hemlin.

Om en match eventuellt behöver flyttas lägger hemmalaget fram ett förslag om speldatum inom 24 timmar.

Informationshantering är bra, vi kör med öppna spjäll hela vägen. Vi har stor respekt för smittspridningen, men känner oss väl förberedda, säger Hemlin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons