A-
A+

Coronakris i JVM – två matcher inställda

Finlands match mot Tjeckien i JVM är inställd. Arkivbild.
Finlands match mot Tjeckien i JVM är inställd. Arkivbild.
IshockeyTT

Coronakaoset fortsätter i JVM i ishockey.

Både Tjeckien och Ryssland har drabbats av covidfall i sina lag och deras respektive matcher på onsdagen har ställts in.

Annons

Annons

På tisdagen ställdes matchen mellan USA och Schweiz in sedan två spelare i det amerikanska laget smittats av viruset. Då tvingades USA att lämna walkover och tilldömdes förlust med 0–1.

Och nu har krisen förvärrats.

På onsdagskvällen blev ytterligare två matcher inställda. Först meddelade Internationella hockeyförbundet (IIHF) att en spelare i Tjeckien testat positivt för covid-19 och att hela laget satts i karantän inför gruppspelsmatchen mot Finland.

Några timmar senare kom samma besked om det ryska laget timmar innan nedsläpp mot Slovakien, skriver flera medier, bland annat SVT som skulle sända matchen. IIHF har ännu inte bekräftat uppgifterna.

Båda lagen ska ha tvingats lämna återbud och därmed tilldömts förlust med 0–1.

Det är klart det är tråkigt (att smittan tagit sig in) med tanke på att lagen har preparerat sig och verkligen följt ett strikt protokoll. Det är klart att det är oroväckande, säger Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén på en presskonferens.

Även lagens nästkommande matcher är hotade. Tjeckien spelar redan i morgon, torsdag, mot Österrike.

"Lagets karantänstatus kommer att utvärderas för att bestämma huruvida de kan spela gruppspelsmatchen mot Österrike", skriver IIHF.

Ryssland möter USA natten mot lördag härnäst.

Det finns fortfarande inget besked angående om Juniorkronornas match mot USA, som är tänkt att spelas natten mot torsdag, kommer att bli av.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.