Coronasmitta flyttar Tre Kronormatch

Tre Kronors match mot Tjeckien i Karjalaturneringen flyttas från Prag till Helsingfors. Arkivbild.
Tre Kronors match mot Tjeckien i Karjalaturneringen flyttas från Prag till Helsingfors. Arkivbild.
IshockeyTT

Tre Kronors match mot Tjeckien i Karjalaturneringen flyttas från Prag till Helsingfors. Orsaken är den ökade smittspridningen i Tjeckien

Annons

Annons

Alla matcher kommer att spelas i Helsingfors. Det känns bra. Det kanske inte hade varit så populärt hos de lag vi plockar spelare ifrån om vi hade åkt till Tjeckien, säger Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv.

Nu kommer hela Karjalaturneringen, som spelas den 5-8 november, att avgöras i en bubbla i Helsingfors. Från början skulle mötet mellan Tjeckien och Sverige den 5 november ha spelats i Prag. Men Tjeckien har haft en våldsam ökning av coronafall den senaste månaden och sedan den 5 oktober har den tjeckiska regeringen utfärdat nationellt nödläge.

Den tjeckiska ishockeyligan är nedstängd sedan den 12 oktober och lagen får inte ens träna tillsammans då folksamlingar på mer än tio personer inomhus har förbjudits.

Karjalaturneringen är den första turneringen i Euro Hockey Tour, där Sverige, Finland, Ryssland och Tjeckien deltar, som spelas sedan Globenturneringen i februari i år.

Drygt en månad senare stängdes hockeysäsongen ned i Europa på grund av coronapandemin och VM i Schweiz ställdes in.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons