A-
A+

Coronautbrott i Brynäs – matcher uppskjutna

Brynäs är hårt drabbat av corona. Arkivbild.
Brynäs är hårt drabbat av corona. Arkivbild.
IshockeyTT

Brynäs hockeyherrar har drabbats av ett nytt coronautbrott och får två SHL-matcher uppskjutna.

Fem stycken är testade positiva. Plus att vi har två sjuka hemma också, säger sportchefen Michael Sundlöv till Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Annons

Annons

Brynäs, som har varit hårt drabbat av coronaviruset under hela säsongen, får ta ett nytt speluppehåll sedan tre spelare och två ledare testats positivt för covid-19.

Fredagens match mot Växjö skjuts nu fram, liksom söndagens mot Färjestad.

Vi har karantän nu i fem dagar för de som inte haft smittan de senaste sex månaderna, säger Michael Sundlöv till Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

Få i träning

Omstarten för klubben i SHL blir nu den 31 mars mot Växjö. Grundserien avslutar Gävlelaget borta mot Oskarshamn på påskafton, den 3 april. En match som att döma av tabelläget kan komma att avgöra om det anrika laget måste kvala sig kvar i SHL.

På onsdagen tränade Brynäs med sju utespelare, en målvakt och två juniorer, enligt tidningarna.

På grund av coronasmitta hos flera SHL-klubbar under säsongen är grundserien ännu inte färdigspelad. Färjestad och Växjö har båda till exempel fem seriematcher kvar.

Annons

Annons

Påverkar inte slutspelet

Onsdagens besked om nya konstaterade fall i Brynäs kommer mindre än ett dygn efter att ligan meddelat att de sista grundseriematcherna planeras till den 2 april, i stället för den 31 mars.

SHL hoppas fortfarande kunna inleda slutspelet på annandag påsk, den 5 april.

"Dessa ändringar påverkar inte slutspelet som startar den 5 april som tidigare kommunicerat", säger Johan Hemlin, SHL:s sportchef och vice vd, i ett pressmeddelande.

Planen är att slutspelet ska avslutas med en eventuell sjunde och avgörande SM-final den 15 maj. För att få plats med alla matcher, trots den försenade grundserien, har semifinalserien kortats från bäst av sju till bäst av fem matcher. Dessutom har matchordningen komprimerats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!