Coronautbrott i Sälen – anställda i karantän

Trängsel ska undvikas även av fjällturister – i backen, på matställen och längs vägen till och från skidorterna. Arkivbild.
Trängsel ska undvikas även av fjällturister – i backen, på matställen och längs vägen till och från skidorterna. Arkivbild.
CoronavirusetTT

Flera säsongsarbetare har satts i karantän i Sälen efter ett misstänkt coronautbrott. Rapporter kommer om fjällturister som trängs på bensinmackar och matställen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Ett trettiotal anställda på Skistar i Sälen har isolerats efter att personal testat positivt för covid-19, rapporterar P4 Dalarna. Några av de anställda har sjukdomssymtom, enligt radion.

Personerna bor i grupper och även de som bor tillsammans och deras närmaste medarbetare har satts i karantän.

Jonas Bauer, destinationschef på Skistar i Sälen, säger till Dalarnas Tidningar att det handlar om personer som arbetar i butiker och med skiduthyrning.

Vi har fått stänga fyra stycken skidshoppar på grund av detta.

Skärper säkerheten

Flera företag i Sälen skärper nu säkerheten och utrustar butikspersonal med visir, med anledningen av anstormningen av fjällturister, rapporterar SVT Dalarna.

Vi gör det nu för att det är mycket mer folk i omlopp nu och om vi jämför med tidigare år ska det vara ofantligt mycket människor här, säger Carl-Johan Åkerstedt, handlare i Sälen och lokal ordförande för föreningen Företagarna.

Skidbackarna i Sälen har varit öppna i två veckor. Rapporter kommer från flera kommuner om att fjällturister är dåliga på att hålla avstånd.

Annons

Annons

Trängsel på bensinmackar

I Värmland slår länsstyrelsen larm om att skidturisterna inte håller avstånden utan trängs på bensinmackar och matställen. Fjällresenärer uppmanas nu att ta med matsäck för resan, att inte stanna längs vägen, och att undvika att gå in på bensinstationer.

Väl framme gäller det att fortsätta hålla avstånd.

Gå inte in på restauranger eller in i värmestugor, säger Carina Welin, kommunikatör på länsstyrelsen, till Nya Wermlands-Tidningen.

Samtidigt uppmanas skidföretagare att jobba ännu hårdare med onlineshopping och kösystem.

Det är förutsättningen för att det ska gå att ha öppet. Man kan inte ta semester från pandemin, framhåller Carina Welin.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons