A-
A+

Cosby skyldig till sexövergrepp mot minderårig

Bill Cosby. Arkivbild.
Bill Cosby. Arkivbild.
NöjeTT-AP

Bill Cosby förgrep sig sexuellt på en vid tillfället minderårig flicka vid Playboy Mansion 1975. Det slår en jury i en civilrättslig domstol fast i det senaste rättsfallet mot den tidigare tv-stjärnan.

Annons

Annons

Den i dag 64-åriga kvinnan tilldöms ett skadestånd på 500 000 dollar av domstolen.

Bill Cosby närvarade inte själv vid domstolsförhandlingarna i Santa Monica i Kalifornien, men har sedan tidigare nekat till anklagelserna.

Brottsoffret lämnade ursprungligen in sin stämningsansökan 2014.

Släpptes i fjol

Juryn i målet hade egentligen fattat beslut om skuldfrågan redan i förra veckan, men domaren hann inte läsa upp utslaget innan domstolen stängde för dagen den gången.

Av ekonomiska skäl fanns ingen budget för att låta rättens anställda jobba övertid, och eftersom en av jurymedlemmarna inte kunde närvara vid dagens förhandling blev man tvungna att börja om från början.

Bland bevismaterialet finns bland annat ett fotografi på den då 16-åriga kvinnan tillsammans med Cosby på Playboy Mansion.

85-årige Bill Cosby släpptes ut ur fängelse i fjol efter att ha avtjänat ett nästan tre år långt fängelsestraff för att ha drogat och sexuellt utnyttjat en kvinna 2004. Han släpptes efter det att hans fängelsedom ogillats av appellationsdomstolen i Pennsylvania.

Annons

Annons

Ska överklaga

Flera kvinnor har anklagat Bill Cosby för liknande övergrepp, händelser som i många fall har preskriberats eftersom de legat för långt bak i tiden. Anledningen till att den 64-åriga kvinnan kunde gå vidare med sin stämningsansökan beror på att kalifornisk lag gör det möjligt för brottsoffer som var minderåriga vid tillfället att vända sig till en civilrättslig domstol.

Jag mår bra, jag känner mig rentvådd, sade den 64-åriga kvinnan efter rättegången, enligt New York Times.

Andrew Wyatt, talesperson för Bill Cosby, uppger för tidningen att komikern kommer att överklaga.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.