A-
A+

Covid-19 stoppar Bø – missar Östersund

Johannes Thingnes Bø är covidsmittad och missar Östersundstävlingar.
Johannes Thingnes Bø är covidsmittad och missar Östersundstävlingar.
SkidskytteTT-NTB

Johannes Thingnes Bø har varit oslagbar i skidskytte i vinter. Men nu är han nere för räkning. Han har testat positivt för covid-19 och missar minst två av tre världscuplopp i Östersund i veckan.

Annons

Annons

Han kan möjligen ansluta till söndagens avslutande masstart.

Johannes Thingnes Bø och hans bror Tarjei testade positivt för corona i lördags, men båda körde jaktstarten i världscupen i Nove Mesto – och slutade etta och tvåa. På söndagen visade proverna på nytt att de var smittade. De stod därför över mixedstafetten och singelmixedstafetten.

Brödernas plan var att efter tävlingarna i Tjeckien åka tillsammans med de övriga i skidskytteeliten i det chartrade planet till Östersund. Men flera andra åkare protesterade, de ansåg att det skulle medföra en för stor risk för dem med coronasmittade på samma flyg.

Bröderna Bø fick i stället resa hem till Norge. Norges skidskytteförbund meddelade på söndagskvällen att de tidigast tävlar på söndag, då världscuptävlingarna i Östersund avslutas med masstart. I nästa vecka avslutas världscupen i Oslo.

I Östersund blir det distanslopp på torsdag, stafetter på lördag och så masstarterna på söndag.

Johannes Thingnes Bø leder världscupen överlägset efter 14 individuella segrar i världscupen. Han tog också fem guld i VM nyligen.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel land för Nove Mesto. Rätt är att det ligger i Tjeckien.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.