A-
A+

Covid och svår skada – nu är OS-hoppet tillbaka

Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
Anna Swenn-Larsson. Arkivbild.
AlpintTT

Anna Swenn-Larsson var i storform när pandemin slog till.

Sedan dess har hon inte tävlat – på 21 månader.

Det kommer absolut att vara nervöst, säger hon inför helgens comeback i finska Levi.

Annons

Annons

Det blev inte en enda slalomtävling för Anna Swenn-Larsson i fjol.

I stället bjöd vintern i tur och ordning på:

Att hela det svenska laget portades från premiären i Levi på grund av ett covid-19-fall i tränarstaben.

Att hon själv testade positivt för covid-19.

Och att hon bröt fotleden och missade både resten av världscupsäsongen och VM.

Ja... Men det är passé nu. Nu blickar vi framåt, säger Anna Swenn-Larsson till TT.

Men, medger hon, inför helgens båda slalomtävlingar i Levi: det går inte att komma ifrån att det var ett tag sedan tävlingsnerverna sattes på prov.

Det är ett jäkla tjat om att det gått 21 månader och så är det ju. Men jag har gjort allt jag kan, jag har gjort mitt bästa och nu får vi se hur det går, säger hon.
Jag är i den form jag är i, men jag har verkligen gett allt och så får det visa sig på lördag och söndag hur bra det gått.

"Jobbat jättehårt"

Senast det begav sig, i Kranjska Gora i februari 2020, var Anna Swenn-Larsson på god väg mot karriärens första världscupseger när hon körde ur i andra åket.

Sedan dess har konkurrenterna hunnit med en hel säsong, medan hon själv mest ägnat sig åt rehabilitering. Hur det påverkat återstår att se i helgen, konstaterar hon.

Men även om formen är oviss inför helgens tävlingar har målsättningarna – både på kort och lång sikt – snarare höjts än sänkts under skadefrånvaron.

Jag är verkligen en tävlingsmänniska, så jag har så klart jättehöga ambitioner och mål. Jag jobbar jättehårt varje dag för att bli bäst, säger 30-åringen.

Annons

Annons

Medalj på OS?

I världscupen har det hittills blivit tre andraplatser som bäst. Det vill Anna Swenn-Larsson gärna ändra på den här säsongen, där dessutom OS i Peking i februari finns som extra morot.

Jag försöker att inte sätta upp några resultatmål, utan fokuserar på vad jag ska göra för att åka så snabbt som möjligt, säger hon.
Men alla vet ju att jag drömmer om en världscupseger och en medalj på OS. Det är jättehöga målsättningar, men det är något jag jobbat för varje dag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.