A-
A+

Covidångest sänkte Chelsea i Champions League

Chelseas Magdalena Eriksson, till höger, fick se sitt lag besegrat av Wolfsburg – som även såg till att Chelsea missar slutspelet i Champions League.
Chelseas Magdalena Eriksson, till höger, fick se sitt lag besegrat av Wolfsburg – som även såg till att Chelsea missar slutspelet i Champions League.
FotbollTT

Chelsea missar slutspelet i Champions League, sedan svenska målvakten Zecira Musovic släppt in fyra mål mot Wolfsburg och lagkaptenen Magdalena Eriksson skadats.

Covidångest, utmattning och sjukdomar i truppen var några av förklaringarna till sammanklappningen, enligt tränaren Emma Hayes.

Annons

Annons

Fjolårsfinalisten i damernas Champions League, Chelsea, med svenskorna Magdalena Eriksson, Jonna Andersson och Zecira Musovic, missar slutspelet efter att gruppspelet avgjorts under torsdagskvällen.

Inte utan att det först har skett en rejäl omkastning i gruppen.

Inför omgången låg Chelsea etta, följt av Juventus och med Wolfsburg på tredjeplats. Men Wolfsburg tog gruppsegern, på samma poäng som både Juventus och Chelsea, efter att på hemmaplan ha vunnit med 4–0 mot Chelsea.

"Sprids som löpeld"

Chelseas tränare Emma Hayes säger efter matchen att oro inför covid var en starkt bidragande orsak till den kollektiva sammanklappningen. Två spelare missade matchen sedan de testat positivt.

Covid är allvarligt, och när du befinner dig i en lagmiljö, så vet du att det sprids som en löpeld inom ett lag, säger hon till Goal.

Enligt henne finns en oro över ett utbrott som förstör spelarnas julplaner.

Utmattade spelare, spelare med diarré och dessutom covidångesten tror hon spelade in till att laget inte nådde upp till den nivå man kunde ha förväntat sig.

Vi har åkt ur Champions Legaue och jag vet att vi är helt bedrövade över det. Men jag kan helt ärligt säga dig att jag inte kände igen mitt lag i kväll. Jag har aldrig sett en prestation liknande den från dem och stressen och ångesten är på riktigt, säger Hayes till Goal.

Som ytterligare sten på bördan skadade sig Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson och tvingades lämna matchen.

Annons

Annons

Hurtig målskytt

Samtidigt höll Juventus jämna steg i målskyttet, när laget vann med 4–0 mot schweiziska Servette, som inte tagit en enda poäng i gruppspelet. Lina Hurtig gav Juventus ledningen redan efter 12 minuter, när hon satte sitt andra Champions League-mål och sitt fjärde i Juventuströjan för säsongen. Amanda Nildén byttes även in i slutet av andra halvlek.

De tre lagen slutade alla på elva poäng. Vid lika poäng är det i första hand poäng från inbördes möten som avgör och i andra hand målskillnad i inbördes möten – och där drog Juventus och Wolfsburg de längsta stråna.

PSG vann enkelt

I grupp B var det mindre dramatiskt. Där blev svenska landslagsbacken Amanda Ilestedts PSG en klar gruppvinnare efter att laget bärgat sin sjätte raka seger i gruppspelet. I kväll var det isländska Breidablik som kördes över, när Paris-klubben vann med hela 6–0. Från gruppen går både PSG och Real Madrid vidare.

Real vann även kvällens möte med ukrainska Zhytlobud med 3–0. Kosovare Asllani spelade första halvlek innan hon byttes ut.

Sedan tidigare är Barcelona, Arsenal, Lyon och Bayern München klara för slutspel i Champions League.

Slutspelslottningen sker på måndag den 20 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.