A-
A+

Covidkaos i England – Stryktipset inställt

Aston Villa har drabbats av ett covidutbrott och skjuter upp matchen mot Burnley. Arkivbild.
Aston Villa har drabbats av ett covidutbrott och skjuter upp matchen mot Burnley. Arkivbild.
FotbollTT

Covidkaoset ställer till det för engelsk fotboll och svenska spelsugna. Lördagens stryktips har ställts in eftersom för många matcher är uppskjutna.

Det är första gången någonsin vi ställer in en omgång som vi har haft öppet för spel, säger Per Carlander, produktchef för sport och racing på Svenska Spel.

Annons

Annons

Ytterligare en match i Premier League skjuts upp på grund av covid 19. Aston Villa–Burnley är den femte av lördagens sex planerade matcher som inte kan spelas sedan smittan fått fäste i spelartrupperna.

Beskedet kom bara två timmar före avspark sedan Aston Villa larmat om utbrott i sitt lag. Därmed kommer bara matchen Leeds–Arsenal att spelas i den engelska förstaligan.

Även fem matcher i näst högsta serien League Championship är uppskjutna, vilket får konsekvenser för det anrika Stryktipset hos Svenska Spel, som för första gången ställs in helt.

Ett nytt regelverk som infördes i mars i fjol, under pandemin, slår fast att tipsomgången ställs in om sju eller flera av de 13 matcherna lottas – vilket är ett faktum den här helgen.

Det blir inte rättvist för någon. Det är inte det skicklighetsspelet som man vill ha. Då är det fair mot kunderna att betala tillbaka, säger Per Carlander.

Den som loggar in hos Svenska Spel på lördagseftermiddagen och vill spela på Stryktipset möts av beskedet att omgången är inställd.

Vi betalar tillbaka insatserna till kunderna, säger Carlander.

Svenska Spel följer utvecklingen med coronautbrottet i England noga och det kan få konsekvenser även framöver.

Vi kanske avvaktar lite längre med att öppna upp en omgång än vad vi gör normalt, så man kan få en bättre bild av det, säger Carlander.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.