A-
A+

Covidutbrott på flera kryssningsfartyg

Royal Caribbean är ett av de rederier vars fartyg drabbats av smittoutbrotten. Arkivbild.
Royal Caribbean är ett av de rederier vars fartyg drabbats av smittoutbrotten. Arkivbild.
USAAP

Flera personer har smittats av covid-19 på ett nordamerikanskt kryssningsfartyg med bas i Florida. Det är det tredje fallet på kort tid – och kommer samtidigt som smittan i delstaten når nya rekordnivåer.

Annons

Annons

Fartyget, Carnival Freedom, skulle egentligen ha lagt till vid hamnen Bonaire i Nederländska Antillerna på julafton, men avvisades när utbrottet blev känt.

I onsdags gick ett annat fartyg ett snarlikt öde till mötes när det stod klart att 95 personer bekräftats smittade på Odyssey of the Seas, som också kör rutter i Karibien.

Denna flytande smitthärd föregicks i sin tur av systerfartyget Symphony of the Seas, som återvände till Miami i lördags med 48 konstaterade fall ombord.

Smittan ombord tog fart trots att det rådde vaccinationskrav för både personal och passagerare på samtliga av de tre fartygen, som alla har kapacitet för flera tusen personer.

Utbrotten kommer samtidigt som Florida rapporterade totalt 31 758 fall på julaftonen – den högsta dygnssiffran sedan pandemin bröt ut. Den drivande faktorn bakom den höga smittspridningen är den nya virusvarianten omikron.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.