A-
A+

Cuppremiär – då letar Häcken en ny målskytt

Häckens guldtränare Per Mathias Høgmo är redo för en ny säsong. Arkivbild.
Häckens guldtränare Per Mathias Høgmo är redo för en ny säsong. Arkivbild.
FotbollTT

Väntan är över – tävlingspremiären är här för de allsvenska klubbarna.

Den nya säsongen börjar med svenska cupen nu och regerande SM-mästaren Häcken gör det utan fjolårets skyttekung Alexander Jeremejeff.

Vi har inte stängt dörren, säger guldtränaren Per Mathias Høgmo om eventuella offensiva nyförvärv.

Annons

Annons

Jeremejeff, som vann den allsvenska skytteligan med 22 fullträffar i fjol, finns inte längre kvar (såld till grekiska Panathinaikos) när den regerande svenska mästaren Häcken i dag inleder en ny tävlingssäsong.

Det kan vara aktuellt att hämta in en annan typ av forward än Blair (Turgott) och Bénie (Traoré), vi får se hur det utvecklas. Men Blair har sett vass ut och Bénie såg vass ut innan han blev skadad i fjol. Vi har bra forwards, men vi har diskussioner om att förstärka truppen med ett par spelare till som kan vara med och konkurrera om en plats i startelvan, säger Høgmo till TT.
Martin Ericsson (sportchef) och scouterna jobbar med att hitta alternativ, vi har inte stängt den dörren.

I fjol vann Malmö FF svenska cupen, medan det för Häckens del tog slut redan i gruppspelet.

Fyra delar

Vi hoppas att vi tar oss så långt som möjligt så klart, säger Høgmo om cupspelet som inleds mot Jönköpings Södra.
Vi har fortsatt där vi avslutade i fjol och jobbat med hur vi kan förbättra oss och ta nya steg i vårt spel. Träningarna har haft hög kvalitet. Samtidigt vet vi att det blir utmanande, många lag kommer vilja slå oss. Vi måste vara mycket skärpta i varje fas av matcherna.

Høgmo nämner främst fyra delar som Häcken tränat på för att utveckla: anfallsspelet, återerövringsspelet, presspelet och en mot en-situationerna.

Annons

Annons

Ambition om Europaspel

En månad efter svenska cupens gruppspel är färdigspelat väntar den allsvenska premiären (premiärmatcher 1–3 april), senare under säsongen ska Häcken även kvala till Champions League-gruppspel.

Klubben har en ambition om att spela i Europa, det betyder att man måste vara topp tre, fyra i serien eller vinna cupen. Vi hoppas på att vara med där uppe, både i cup och serie, men har inte något konkret mål så, säger Høgmo på frågan om vad Hisingsklubbens målsättning med året är.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.